Doorzoek volledige site
13 mei 2016

Pocket Werken in bouwteam voor optimale samenwerking tussen bouwpartners

Pocket Werken in bouwteam.

Bouwteams, Design & Build, DB(F)M(O): bijna dagelijks wordt de bouwwereld met deze termen om de oren geslagen. Maar wat wordt er precies onder verstaan? De nieuwe pocket ‘Werken in bouwteam – een innovatief bouwproces’  van NAV gidst bouwprofessionals doorheen deze nieuwe samenwerkingsvormen. 

Werken in bouwteam betekent een heuse breuk met de traditionele manier van werken. Al in de ontwerpfase schuiven de uitvoerders mee aan de tafel om hun expertise in te brengen. Omdat veranderingen vaak gepaard gaan met koudwatervrees, is informatie broodnodig, vindt NAV, de Vlaamse architectenorganisatie.

Met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (toen nog IWT) en samen met vertegenwoordigers van aannemers (Vlaamse Confederatie Bouw, Bouwunie) en advies- en ingenieursbureaus (ORI) zette NAV daarom in 2014 een sensibiliseringsproject rond bouwteams op touw.

 

Praktische vragen over bouwteam

De pocket ‘Werken in bouwteam – een innovatief bouwproces’ is de jongste spruit van deze samenwerking en neemt tal van praktische vragen onder de loep. Welke kansen bieden deze nieuwe vorm van aanbesteden en samenwerken bijvoorbeeld? Maar ook: met welke aandachtspunten moeten ontwerpers rekening houden?

 

De pocket kan besteld worden via de webshop op nav.be. 

GERELATEERDE DOSSIERS