Doorzoek volledige site
26 mei 2016 | AARON EERDEKENS

SCIA organiseert conferentie voor bouwkundige ingenieurs, modelleurs en BIM managers

Illustratie | Scia

Op dinsdag 31 mei 2016 organiseert SCIA een conferentie voor bouwkundige ingenieurs, modelleurs en BIM managers in De Montil in Affligem. SCIA presenteert er de nieuwigheden de software SCIA Engineer 16 en legt er de voordelen van Allplan Engineering uit, twee gecertificeerde BIM-oplossingen die probleemloos uitwisselen met andere softwaresystemen. Er worden ook onder meer workshops en theorie- en praktijklessen gegeven.

De software

SCIA bestempelt de SCIA Engineer als de referentie in 3D -ekensoftware voor het analyseren en ontwerpen van bouwkundige en civiele constructies uit beton, staal, hout en aluminium. Meer dan 8.000 ingenieurs wereldwijd gebruiken dagelijks de software om de gebouwen te berekenen waarin we wonen en werken, de bruggen waar we overheen en de tunnels waar we doorheen rijden.

Allplan Engineering is een CAD-software die verder gaat dan structurele modellering. Allplan ondersteunt het volledige ontwerpproces, van het eerste ontwerp van de architect tot hoogwaardige algemene overzichtstekeningen, bekistings- en wapeningstekeningen. Beide toepassingen zijn gecertificeerde BIM-oplossingen en wisselen probleemloos uit met o.a. Revit, Tekla, Rhino, Dynamo, enzovoort.

 

De andere activiteiten

De presentatie van de nieuwigheden van SCIA Engineer 16, een lezing over de voordelen van werken met Allplan Engineering en een exclusieve avant-première van de versie van 2017 vormen de hoofdzaak van de conferentie. Er worden echter ook technische workshops georganiseerd over funderingen, staalberekeningen en betoncontrole en een academisch expert geeft theorie- en praktijklessen over het berekenen van vervormingen in beton op de lange termijn.

Verder worden er praktijkvoorbeelden gegeven over rekenen, tekenen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles en cloudtoepassingen met BIM en aan de hand van klantenprojecten wordt er uitgelegd hoe zij hun winst en efficiëntie verhogen. Daarenboven is er de mogelijkheid om informeel te netwerken met collega’s en de SCIA support- en productmedewerkers.

 

Het programma

Vanaf 8u30 worden deelnemers ontvangen met koffie, vanaf 9u15 volgt er een inleiding op het programma en vanaf 9u30 gaan de eerste sessies van start. De sessies worden verdeeld over twee zalen. Om 9u30 geeft SCIA in zaal 1 eerst een overzicht van de nieuwe functionaliteiten van SCIA Engineer 16, gevolgd door een lezing van Vincent Jaspaert van BAS over Architectural Structural Engineering. De tweede zaal trapt af met de voorstelling van Allplan best practices en een avant-première van de van versie 2017, gevolgd door een lezing van Nico Evenepoel van Engitop getiteld Een nieuw stadhuis voor de Hasselaar.

Na de eerste pauze geeft Prof. Dr. Ir. Hervé Degée van de UHasselt een lezing over lange termijn vervormingen in beton en is er een voorstelling over kwaliteitsborging en controle van BIM-modellen aan de hand van de Solibri Model Checker. Na de lunch volgen in zaal 1 workshops met tips & tricks voor SCIA Engineer en over nieuwe staalverbindingen berekenen in SCIA Engineer 16. In zaal 2 zijn er workshops met tips & tricks voor het opzetten van een goede BIM-workflow en over gewapende betonliggers en kolommen in SCIA Engineer 16.

Na de laatste pauze volgen er nog een interactieve sessie waar vooraf bezorgde vragen worden beantwoord, een workshop over het integreren van SCIA Engineer in BIM-werkprocessen en een plenaire sessie met een samenvatting van de dag, het geven van feedback en een aankondiging van komende acties. De conferentie eindigt om 16u30. Deelname is gratis, mits er op voorhand wordt ingeschreven. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u hier.

GERELATEERDE DOSSIERS