Doorzoek volledige site
23 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Archicad 20: een nieuwe kijk op BIM

Graphisoft heeft de nieuwste versie van haar toonaangevende BIM software aangekondigd. ARCHICAD 20 is voorzien van een gloednieuwe, hoge resolutie, grafische interface: overzichtelijk, fris en modern. Daarnaast kent ARCHICAD 20 een aantal belangrijke functionele verbeteringen die voor zowel ARCHICAD gebruikers als voor samenwerkende partijen van belang zijn. ARCHICAD onderscheidt zich met deze versie wederom van andere BIM pakketten.
 

Weg met onnodige functies

De geheel vernieuwde grafische gebruikersinterface maakt ARCHICAD 20 de meest moderne BIM applicatie op de markt. Door het verwijderen van onnodige functies is de werkomgeving en het gebruiksgemak vergroot. Dit biedt ruimte voor meer grafische feedback zoals de nieuwe grafische 'Favorieten' die een uitstekende visuele weergave geven van opgeslagen elementen met automatisch gegenereerde 2D en 3D weergaven.

 

Goed gestructureerde informatie

Informatie is het meest waardevolle deel van BIM. Met de nieuwe Property Manager kunnen gebruikers alle benodigde eigenschappen toevoegen en structureren in het model. Via Schedules kan informatie met andere partijen binnen ARCHICAD toegevoegd of bewerkt worden, zelfs als het niet met CAD of BIM gemaakt is. ARCHICAD 20 maakt gebruik van goed gestructureerde informatie, wat resulteert in informatieve visualisatie van het ontwerp. Door een Grafical Override van elementen worden alle eigenschappen direct inzichtelijk in het gebouwmodel en worden ze zelfs in de output grafisch weergegeven. Dit garandeert rendement tijdens de bouw.

ARCHICAD 20 behoort tot de eerste BIM applicaties die IFC 4 volledig ondersteunen. Hiermee is ARCHICAD nu 100% compatibel met internationale standaarden zoals bijvoorbeeld COBie. ARCHICAD 20 zal vanaf september beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen.