Doorzoek volledige site
24 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Trekvogel van Rockfon in de kijker op Biënnale in Venetië

Trekvogel van Rockfon in de kijker op Biënnale in Venetië Illustratie | Filip Dujardin
Trekvogel van Rockfon in de kijker op Biënnale in Venetië Illustratie | Filip Dujardin

In de inkomhal van het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië zet Rockfon zijn "trekvogel die in vluchten door de ruimte klieft" in de kijker. Het werk bestaat uit plafondpanelen en TL-verlichting, en werd eerder geïntroduceerd in het bekroonde (Belgium Building Award 2014, Prijs Wivina Demeester 2014) kinderdagverblijf De Strandloper in Antwerpen (De Smet Vermeulen architecten).

Voor de aanstaande Architectuur Biënnale van Venetië, voor de tentoonstelling in het nationale Belgische paviljoen, georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut, is als thema “vakmanschap” gekozen. De titel luidt “Bravoure”. Er zullen een aantal voorbeelden van hedendaags vakmanschap uit recente architectuur op ware schaal worden nagebouwd. Het tentoonstellingsconcept is van de hand van De Vylder Vinck Taillieu architecten. Ook Doorzon en fotograaf-kunstenaar Filip Dujardin participeren. Het belooft een aantrekkelijke en spraakmakende tentoonstelling te worden.

 

Hedendaags vakmanschap

Voor deze tentoonstelling is de “trekvogel” als voorbeeld van hedendaags vakmanschap uitgekozen. Het is de bedoeling er een viertal van uit te voeren in het Belgisch paviljoen. En dit in de ingangshal van het paviljoen. Zichtbaarheid verzekerd

GERELATEERDE DOSSIERS