Doorzoek volledige site
25 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Entreemat emco X-TREME voor logistieke centra en fabrieken

Naar binnengereden vuil en vocht heeft vele nadelen en kost geld. Emco biedt nu een praktische en unieke oplossing met de nieuwe entreemat X-TREME®. Deze is speciaal ontwikkeld voor entrees waar extreem zwaar verkeer naar binnen wordt gereden (tot 7,5 ton). Zoals bij logistieke centra, fabrieken en parkeergarages.

De robuuste entreemat emco X-TREME® verwijdert meer dan 80 % vuil van de wielen en zorgt ervoor dat entrees en de achterliggende ruimtes die door zware mechanische voertuigen worden bereden langdurig proper blijven. Het gevolg is een verhoging van de productie en het werkplezier, het verlaagt de reinigingskosten en voorkomt onnodige slijtage van vloeren. Het zorgt bovendien voor een extra uitstraling naar bezoekers, voorkomt uitglijden en zorgt dat verpakkingen van de goederen stofvrij blijven.

 

Drukkracht

De kernelementen van de emco X-TREME® zijn de schuin gepositioneerde borstelstrips en de speciaal op haar functie afgestemde vorm en materialen. De spanning op de borstelstrips zorgt voor de nodige drukkracht waardoor de entreemat resistent is tegen het extreem zwaar verkeer. De combinatie van hard en zacht kunststof geeft een langdurige en geruisloze borstelende werking. Het van de wielen van de voertuigen geborstelde vuil, valt via de schuin lopende borstelstrips in de geïntegreerde vuilvangbak.

 

Afmetingen volgens behoefte

De entreemat emco X-TREME® is een matsysteem met modules van 812 x 410 mm en is geschikt voor binnentoepassing en overdekte buitenentrees. Aan de hand van de beschikbaarheid aan ruimte en de wensen kunnen de afmetingen eenvoudig worden afgestemd op de behoefte. De lengte van het matsysteem is van belang voor een grondige vuilopname. De omtrek van de wielen is bepalend voor de lengte. Voor een optimale reiniging adviseert emco drie maal de omtrek van het wiel.