Doorzoek volledige site
25 mei 2016 | AARON EERDEKENS

Net niet: De bosjes / Le bosquet (Árter)

Illustratie | Árter
Illustratie | Árter
Illustratie | Árter
Illustratie | Árter
Illustratie | Àrter

De gemeente Sint-Gillis schreef een 2011 een wedstrijd uit voor het ontwerp van een gebouw voor gemengd gebruik met kinderdagverblijf en sociale diensten. Architectenbureau Árter haalde het net niet van R2D2 Architecture.

Naam, gemeente en opdrachtgever van het project?

De gemeente Sint-Gillis schreef in 2011 de wedstrijd uit. Árter gaf zijn project de naam De bosjes / Les bosquets.

 

Waaruit bestond de opdracht?

Het ontwerpen van een gebouw voor gemengd gebruik met een kinderdagverblijf en sociale diensten.

 

Wat zijn volgens u de sterkte punten van uw ontwerp?

Árter: "Het concept is gebaseerd op boomhutten en bossen. Daardoor zorgt het ontwerp voor contrast met de omliggende zware betonnen gebouwen. Het project biedt kinderen een knusse schuilplaats en een omgeving die hun nieuwsgierigheid opwekt en hen zo toelaat de wereld te ontdekken. De ruimtes en de interne organisatie van het ontwerp stimuleren de creativiteit en de verbeelding van de kinderen." 

"De gelijkvloerse verdieping in open plan wordt ingericht als crèche. Deze verdieping verwijst naar het kamperen onder de bomen. Op de eerste en tweede verdieping worden de sociale diensten ondergebracht in achthoekige vormen, die verwijzen naar de bosjes. De sterkte van het ontwerp zit vooral in het vrije open plan op het gelijkvloers en de autonomie en modulariteit van de bovenliggende 'bosjes' op de eerste en tweede verdieping."

 

Welk bureau haalde het ontwerp uiteindelijk binnen?

R2D2 Architecture.

 

Evaluatie van het behaalde resultaat?

Het project De bosjes / Les bosquets van Árter behaalde de tweede plaats.

GERELATEERDE DOSSIERS