Doorzoek volledige site
30 mei 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

VOLA stelt twee nieuwe wellnessproducten voor

De luxueuze residentiële badkamer, een hotel spa of een sauna moeten een oase van rust zijn. Een tijdelijk ontsnappen aan de alledaagse drukte. Een plaats waar het lichaam kan relaxeren en waar je het hoofd kan leegmaken en waar de ziel kan mediteren. In deze omgeving van volledige ontspanning en welzijn introduceert VOLA twee nieuwe therapeutische elementen: de Kneipp-slang 070W en de watervaldouche 080W.

Herstel

De watervaldouche 080W werd ontworpen met het oog op het essentiële herstelgedeelte van de spa-ervaring. Nadat de sauna het lichaam heeft verwarmd en ontspannen, is het verkoelende effect van een koude douche net zo belangrijk. Samen creëren ze het evenwicht dat leidt tot het ultieme gevoel van ontspanning en bewustzijn. De watervaldouche zorgt voor een brede straal van verfrissend koud water. De zachte maar continue waterval koelt de gebruiker snel af. Het stimuleert het lichaam en zorgt ervoor dat de uitgezette bloedvaten weer samentrekken om tot een gevoel van rust en welzijn te komen.

 

Herkenbaar design

Trouw aan het herkenbare geometrische VOLA design, is de watervaldouche gebaseerd op eenvoudige, ingetogen cilindrische vormen. Het vernieuwende ontwerp creëert een asymmetrisch evenwicht tussen het cilindrische onderdeel dat het water aanvoert vanuit de muur en het cilindrische element evenwijdig met de muur waar het water uitkomt. Geen van beide onderdelen is een centraal element in het ontwerp. De combinatie van beiden is echter verfijnd en visueel dynamisch. De polymeren uitstroom opening die het water voorziet wordt volledig verborgen in het ontwerp. Dit zorgt voor een nette, egale afwerking waardoor de aandacht volledig valt op de strakke, ronde vormen. De nieuwe wellness producten werden ontworpen door Aarhus Arkitekterne.

 

Perfecte aanvulling

De Kneipp-slang 070W voegt een essentieel onderdeel voor een effectieve hydrotherapie in een spa-omgeving toe aan de wellness productreeks. De opening van 22mm zorgt voor een overvloedige, maar aangenaam zachte straal koud water die de huid onmiddellijk verkoelt. Zoals een koude bergstroom de bader omwikkelt, zo verzacht de Kneipp-slang de geest en geeft het energie aan het lichaam. Het grootste therapeutische effect wordt bereikt wanneer de slang van de ledematen richting bovenlichaam richt. Kneipp-hydrotherapie reguleert de bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie. Het stimuleert eveneens de aanmaakt van nieuwe cellen en versterkt het immuunsysteem. Aan de reeds rijke traditie van stijlvolle, innoverende en efficiënte ontwerpen voegt VOLA nu twee wellness producten toe die wederom de kwaliteit, het vakmanschap en de continuïteit in de aandacht plaatsen waar VOLA zo gerenommeerd voor is. Twee producten als perfecte aanvulling voor elke badkamer waar stilte en meditatie gecombineerd worden met het ultieme fysieke welzijn.

GERELATEERDE DOSSIERS