Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | ARCHITECTURA.BE

Net niet: onbenutte ontwerpen

Rogierplein naar een ontwerp van BUUR. Illustratie | BUUR

Bij ontwerpwedstrijden is er slechts één winnaar en daarnaast veel verliezers die het net niet gehaald hebben. Zonde van de tijd en de creativiteit die daarin kroop. Om de “Net niet”-projecten toch de aandacht te geven die ze verdienen, startte Architectura.be een tijd terug de rubriek Net Niet. Naar aanleiding van Het Architectencongres verzamelde NAV vergelijkbare projecten in de bibliotheek van onbenutte ontwerpen. Intussen 99 ontwerpen, goed voor 47.356 uren verloren creatieve energie. 

NAV wil op die manier onbenutte ontwerpen een tweede leven te geven. Maar met de bibliotheek wil het NAV ook architecten, opdrachtgevers en beleidsmakers doen nadenken over de hoeveelheid energie die verloren gaat in het proces van veel wedstrijden.
 

De teller staat momenteel op 99 onbenutte ontwerpen, goed voor 47356 uren verloren creatieve energie. Al deze projecten komen aan bod tijdens het Architectencongres. Hieronder geven we alvast een voorsmaakje aan de hand van een selectie van onbenutte ontwerpen; 

GERELATEERDE DOSSIERS