Doorzoek volledige site
31 mei 2016 | AARON EERDEKENS

Montagna Lunga richt Schoenen Reyskens Genk in

Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga

Interieurdesignbureau Montagna Lunga integreerde in het project van Schoenen Reyskens in Genk zowel interieurarchitectuur als grafische vormgeving. De opdracht was om afdelingen voor heren-, dames- en kinderschoenen te maken die in elkaar overliepen maar toch hun eigen look bewaarden. Montagna Lunga zorgde ervoor dat de schoenen goed tot hun recht kwamen en ontwierpen ook comfortabele zithoeken, een interactieve speelruimte voor de kinderen en een presentatie van de geschiedenis van Reyskens in een historiekmuur. 

Eén mooi geheel

Het bouwprogramma bestond erin een ruime etalage te ontwerpen, minimaal zestig zitplaatsen te voorzien en de verschillende afdelingen tot één mooi geheel samen te voegen. De zaak verkoopt zowel mannen- als vrouwen- en kinderschoenen, waardoor extra aandacht moest worden besteed aan de akoestiek. Verder was er nood aan een ruim magazijn met een aparte uitpakruimte, verzorgde toiletten, bureaus en een personeelsruimte.

 

Naadlooze aansluiting van afdelingen

Het concept was om een ruimte te creëren die de beleving van elke doelgroep van Reyskens Schoenen optimaliseert en waar het zowel voor de klant als het personeel aangenaam vertoeven is. De grootste uitdagingen waren om de verschillende afdelingen goed op elkaar te laten aansluiten, de technieken op zo'n manier te verwerken zonder ze te laten opvallen en om de korte uitvoeringstermijn van vijf maanden voor het ontwerp en de uitvoering te respecteren.

 

Optimale akoestiek

De belangrijkste troeven van het project zijn het samenspel tussen het grafisch werk en het interieur en de huisstijl die goed aansluit bij die van Schoenen Reyskens. Op vlak van technieken werd er voor een warmtepomp en ledverlichting geopteerd. In de kinderafdeling moesten de akoestische kwaliteiten optimaal zijn. In het kinderkasteel zijn daarom panelen van Buzzi Space verwerkt. Op de bestaande betonnen vloer werd de aansluiting gemaakt met andere materialen.