Doorzoek volledige site
01 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Legrand introduceert nieuwe IP66 ronde vloerdoos

IP66, de nieuwe ronde vloerdoos van Legrand is klein, waterbestendig en geschikt voor installatie binnen en buiten. De keuze van het deksel hangt af van de gebruiksfrequentie.

De IP66 ronde vloerdoos van Legrand heeft vier modules voor bijvoorbeeld twee stopcontacten. De vloerdoos is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: één met vast scharnierend deksel en één met los deksel. De keuze wordt bepaald door de duur en de frequentie waarmee de vloerdoos wordt gebruikt.

 

Vast of los deksel

Voor frequent gebruik gedurende een korte tijd, is de dekselset met vast scharnierend deksel aangewezen. Voorbeeld is een hal of open ruimte, waar de vloerdoos regelmatig wordt ingeschakeld tijdens het schoonmaken en het deksel kort na opening weer gesloten wordt.

Voor tijdelijk gebruik van lange duur is de dekselset met los deksel de beste keuze. Bijvoorbeeld toegepast bij een buitenzwembad in de zomerperiode, in winkelcentra en bij evenementen, als de dekselset wordt gecombineerd met een IP55 kabeluitvoer voor extra bescherming van de kabels.

 

Geschikt voor binnen en buiten

De nieuwe ronde vloerdoos is geschikt voor installatie in holle ruimtes, betonvloeren en vloeren in technische ruimten. Denk hierbij aan de tuin, het terras van een brasserie, een autoshowroom, loodsen, evenementenhallen en binnen- en buitenzwembaden.

GERELATEERDE DOSSIERS