Doorzoek volledige site
01 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Duco geeft met seminars succesvolle aftrap van EK voor ruim 200 supporters

Een degelijk ventilatiesysteem en luchtdichte constructies in functie van de steeds strenger wordende EPB-eisen zijn begrippen die vandaag de dag hoog op de agenda staan. Dat is gebleken tijdens de reeks gratis seminars ‘Scoren met natuurlijke ventilatie? Dat is scoren met Duco!’. Meer dan 200 professionelen uit de bouwsector gingen op de uitnodiging van de Veurnse ventilatie- en zonweringspecialist in. Het bedrijf kan dan ook terugblikken op een erg geslaagde editie.

Het realiseren van betaalbare en gezonde E-50 woningen vormde het uitgangspunt van dit event dat werd georganiseerd in twee Vlaamse voetbaltempels. Dat de opkomst beduidend hoger lag dan vorige edities, wijst erop dat gezond en energiezuinig bouwen sterk in de lift zit. Op het programma stond een mix van inspirerende case studies en technische uiteenzettingen die werden gebracht door sprekers van BAST architects & engineers, Deceuninck nv – Benelux en Duco.

 

Onderzoek naar impact ventilatiesystemen op E-peil

Als ingenieur-architect en bestuurder bij BAST architects & engineers presenteerde Bruno Deraedt aan de hand van een nieuwbouw- en renovatieproject de resultaten van een gedegen onderzoek naar de impact van ventilatiesystemen op het E-peil van de woning. Al snel werd duidelijk dat systemen met hogere energetische effecten dienen te worden aangewend om aan de huidige eisen te voldoen.

Hierbij is de keuze van het type ventilatiesysteem - Systeem C of D - van ondergeschikt belang, maar moet er gekeken worden naar de reductiecoëfficiënt of het rendement van de installatie, en naar het energieverbruik van de ventilator. Duco biedt diverse Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen aan met lage reductiefactoren, en is volgens Deraedt dus klaar om als partner mee te bouwen aan E50- en zelfs E30-woningen.

 

Krachtenbundeling Duco en Deceuninck nv – Benelux

Naast een performant ventilatiesysteem is ook een doorgedreven isolatie van de woning van wezenlijk belang. Het was Koen Van Hoyweghen, Senior Promotor bij Deceuninck nv – Benelux, die de aanwezigen met de neus op de feiten drukte dat enkel de combinatie van beide toepassingen zorgt voor een ware daling van het E-peil, en bijgevolg een lagere energiefactuur met zich meebrengt.

Net daarom bundelden Duco en Deceuninck nv – Benelux de krachten voor de ontwikkeling van een nieuw prekader waarin de vernieuwde DucoTop 60 ZR (AK+) snel en eenvoudig kan worden geplaatst. De optimale dichting tussen het pre- en raamkader, en dit ventilatierooster draagt dan ook sterk bij aan een gunstiger E-peil!