Doorzoek volledige site
13 juni 2016 | AARON EERDEKENS

Nieuwe handenvrije mengkranen van Hansa

Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group
Illustratie | RCA Group

Hansa presenteert een reeks nieuwe mengkranen op de Belgische markt die de handenvrije technologie verbinden met een slimme ledverlichting en een mooie uitstraling. De kranen zorgen voor meer comfort en zijn zuinig met water. De reeks bestaat uit de vier nieuwe modellen Hansa Murano X, Hansa Ligna, Hansa Loft en Hansa Stela.

Watertoevoer stopt automatisch na gebruik

Omwille van het gebruiksgemak, de juiste hoeveelheid en de aangename temperatuur van het water komt de handenvrije technologie steeds vaker voor in de eigen badkamer, waar Hansa op in speelt. handenvrije kranen zijn dan ook hygiënisch en moeten minder vaak gereinigd worden. De nieuwe elektronische mengkranen van Hansa stoppen na gebruik automatisch de watertoevoer en verbruiken daardoor minder water dan conventionele kranen.

 

Hansa Murano X

Uit de Hansa murano X ontspringt een brede, ragfijne waterstraal uit een schijnbaar zwevend, strak geometrisch oppervlak van metaal en glas. Het in- en uitschakelen van de kraan gebeurt handenvrij door middel van een infraroodsensor in het glazen oppervlak. Via twee sensorvelden in het bedieningselement kan de temperatuur vooraf naar wens worden ingesteld. Een led lichtband geeft de gebruiker visuele informatie over de instellingen. Als de gebruiker de mengkraan nadert, wordt het licht van de led aanduiding geactiveerd en wordt de glasplaat verlicht. Het verbruik bedraagt 9 liter per minuut.

 

Hansa Loft

De kubistisch-heldere vorm, het grote formaat en de afwerking van de randen zorgen dat de Hansa Loft binnen badkamers met een duidelijk architectonisch totaalconcept past. Het waterverbruik bedraagt 6 liter per minuut.

 

Hansa Ligna

De afgeronde kanten van de Hansa Ligna versterken het gevoel van lichtheid en harmonie en vallen op door het contrast tussen de soepele licht gebogen binnenvormen en de geometrische buitenvormen. Met de kleine menghendel deaan de zijkant van de elektronisch geregelde kraan kan de watertemperatuur vooraf worden ingesteld. Het waterverbruik bedraagt 6 liter per minuut.

 

Hansa Stela

De combinatie van de cilindrische basis en de hoekige kraanarm van de Hansa Stela zorgt voor een opvallend contrast. De karakteristieke, licht naar voren gebogen mengkraanromp geeft de kraan een dynamische uitstraling. Het minimalistische design en de synthese van ronde en hoekige vormen bezorgen de kraan een stijlvolle uitstraling. Het waterverbruik bedraagt 6 liter per minuut.

GERELATEERDE DOSSIERS