Doorzoek volledige site
13 juni 2016 | AARON EERDEKENS

Pulse: realistische vinylvloer van Quick-Step

Illustratie | Quickstep
Illustratie | Quickstep
Illustratie | Quickstep
Illustratie | Quickstep
Illustratie | Quickstep

De nieuwe collectie Pulse van Quick-Step is een reeks luxe vinylvloeren die door het gebruik van nieuwe technieken erg realistisch aandoet. De designvloer is praktisch, slijtvast, watervast, warm, geluiddempend en ftalaten-vrij geproduceerd. Quick-Step wil met de ontwikkeling van zijn nieuwe generatie vinylvloeren voldoen aan alle praktische wensen voldoet en tegelijkertijd op esthetisch vlak niet onder doen voor echte houten planken.

Authenticiteit

Authentieke materialen scoren nog altijd hoog, maar ook fake nestelt zich tussen de volledig geaccepteerde, veelvoorkomende en stijlvolle opties. Moderne technieken maken het mogelijk om kwetsbare, prijzige of moeilijk toe te passen materialen heel realistisch na te maken en ze met bijkomende praktische eigenschappen te voorzien. Dit geeft designers ook de kans om materialen op een nieuwe manier toe te passen. Een voorbeeld hiervan is de vloer Impressive Burned Planks van Quick-Step Laminate. Dit is een design van zwart gebrand hout op de vloer, iets wat met echte materialen onmogelijk te realiseren is.

 

Passende structuren

Quick-Step wil de kansen die deze tendens met zich mee brengt ook benutten. het opende deze zomer een nieuwe productie-unit waarmee het de realisatie van mooie imitatieproducten naar een hoger niveau wil tillen. In die nieuwe unit produceert het bedrijf de nieuwe vinylcollectie Pulse. Die bestaat uit planken van vinyl met verschillende houtdessins en passende structuren. De extra lange en brede planken kennen veel variatie in de houttekening, waardoor op de vloer het natuurlijke effect van een houten vloer ontstaat. Een bijpassende houtstructuur biedt het authentieke uitzicht en het gevoel van echt hout.

 

Trendgevoelige nieuwe collectie

De nieuwe collectie Pulse bevat 20 designs die zijn afgestemd op de laatste interieurtrends. Eik blijft prominent aanwezig binnen de vloeren van Quick-step, maar na de Scandinavische designgolf gebruikt het bedrijf ook veel dennenhout in zijn interieurs. De perfecte look van egale eiken planken die een rustige basis en strak geheel vormen blijft populair. Zo vormt het lichte Pure Blush Oak een goede basis voor een Scandinavisch of klassiek interieur. Anderzijds zijn er de imperfecte bewerkingen, zoals het rauwe Sundown Pine. Die passen goed in industriële lofts of landelijke interieurs. Sinds persoonlijkheid een belangrijkere rol speelt in de woning, is er ook meer vraag naar hout met een vintage look. 

GERELATEERDE DOSSIERS