Doorzoek volledige site
13 juni 2016 | AARON EERDEKENS

Nieuwe KSB-circulatiepompen leveren onmiddellijk warm water

Nieuwe KSB-circulatiepompen leveren onmiddellijk warm water Illustratie | KSB Aktiengesellschaft Frankenthal

KSB Belgium stelt zijn nieuwe circulatiepompenserie Calio-Therm S NC voor. De serie is ontworpen voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits. De nieuwe Calio-Therm S NC verpompt het warme water eerst door de leiding naar de tappunten, en daarna via de circulatieleiding weer terug naar de warmwatervoorziening. Daardoor is het warme water onmiddellijk beschikbaar.

Permanente magneetmotor voor maximale efficiëntie

De pompen zijn uitgerust met een permanente magneetmotor, die voor een maximale efficiëntie zorgt. De bediening met één knop en de drie draaisnelheden zorgen voor de debietregeling. Als de rotor blokkeert, schakelt de motor automatisch uit en wordt er een foutmelding gegeven. Drie leds geven de bedrijfsstatus weer.

 

Schroefverbindingen in verschillende afmetingen

De schroefverbindingen zijn beschikbaar in de afmetingen Rp ½ in binnendraad en G 1 ¼ in buitendraad. Het maximale debiet van de pomp bedraagt 0,7 m3/h, de maximale manometrische opvoerhoogte 1,0 m. De temperatuur van het drinkwater varieert van 5 tot 65 graden Celsius. De motorpompen zijn leverbaar in vier versies, met connector of met kabel. De monteur kan de elektrische aansluiting dus gereedschaploos uitvoeren. Naast de standaardpomp is er ook een versie met geïntegreerde klepafsluiter en een terugslagklep. De spiraalvormige huizen van de nieuwe pompen zijn gemaakt van messing, de waaiers van techno-polymeer en de assen van roestvrij staal. De onderdelen die in contact staan met de vloeistof zijn van polyamide.

GERELATEERDE DOSSIERS