Doorzoek volledige site
09 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Meer BIM dialecten in Solibri KeyMember Editie

Kubus heeft een update van de Solibri KeyMember Editie uitgebracht. Een van de belangrijkste nieuwe features is de mogelijkheid om hoeveelhedenstaten uit te trekken op basis van de veel in België gebruikte BB/SfB.

De classificatiemethode BB/SfB wordt in een BIM model onder andere gebruikt om objecten en lagen te ordenen, zodat informatie van leveranciers van bouwproducten inzichtelijk wordt en om kostengegevens op een overzichtelijke wijze te kunnen groeperen. De nieuwe Solibri KeyMember Editie is uitgebreid met Classificaties volgens BB/SfB en een Classificatie Ruimtegebruik BE. Daarnaast zijn alle relevante Regels en ITO's hierop aangepast en geschikt voor de Belgische markt.


KeyMember Editie: onmisbaar voor een beter BIM proces

Aangezien de standaard regelsets en rapportages van Solibri Model Checker slechts een grove basis bevatten, ontwikkelt KUBUS met de KeyMember Editie een aanvulling van regelsets, classificaties, Information TakeOffs (ITO’s) en gebruikersrollen die goed aansluiten op de Nederlandse en Belgische markt. Met de extra voorbeeldmodellen wordt de werking toegelicht en getoond hoe u de kwaliteit van het BIM-proces kunt verbeteren. De KeyMember Editie kan direct ingezet worden, of als basis gebruikt worden om Solibri verder in te richten en aan te passen aan alle gangbare BIM protocollen.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS