Doorzoek volledige site
10 juni 2016 | ARCHITECTURA.BE

Archifocus 2016: belandt uw beeld op het hoogste schavot?

Al voor de 5de keer gaat Archifocus op zoek naar de mooiste architectuurfoto’s van België. Dit jaar kadert de wedstrijd binnen het thema ‘restauratie/renovatie’. De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen. De wedstrijd is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura.be en wordt georganiseerd in samenwerking met PLUS POINT marketing, ARCHI TOP EVENT en KUBUS

Op donderdag 29 september 2016 zal tijdens het evenement ARCHI TOP EVENT in Antwerpen bekend gemaakt worden welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Architectuurfotografen kunnen tot 15 augustus hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit zal een jury een shortlist samenstellen waaruit de uiteindelijke winnaars verkozen zullen worden.

De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen.

 

Voorwaarden

Elke deelnemer mag foto's van maximaal twee projecten inzenden binnen het thema 'renovatie/restauratie'. Van elk project bezorgt hij/zij een reeks van 5 beelden waarvan minstens 1 detailbeeld en minstens 1 overzichtsfoto. Let op: de renovatie of restauratie moet zich situeren binnen de periode 2013-2016. Foto’s die u doorgestuurd hebt bij een van de vorige edities van Archifocus, komen niet in aanmerking. 


Tot 15 augustus kunt u uw meesterwerkjes - liefst via Wetransfer - doorsturen naar kevin@architectura.be. Stuur de foto’s door als aparte jpg’s (liefst jpeg10-formaat). Zorg voor beelden met een hoge resolutie en vermeld bij de inzending uw naam, mailadres, telefoonnummer en uw website indien u er een heeft. Geef ook het adres van het project in kwestie mee en de naam van de ontwerper. De beelden geeft u een benaming als volgt: VoornaamAchternaam-naamproject-detail/overzicht.
 

8 kanshebbers

Uit alle inzendingen zal een professionele jury een shortlist selecteren van 8 kanshebbers waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen zullen worden. Deze shortlist zal vanaf 5 september te zien zijn op de website www.archifocus.be. Er zullen aparte prijzen uitgereikt worden door een vakjury, een architectenjury en een persjury. De inzending die de hoogste gemiddelde score behaalt voor deze drie jury’s, wint de hoofdprijs. Daarnaast zal ook het publiek een winnaar naar voren te schuiven aan de hand van online stemmen.

 

Vragen? Neem dan contact op via kevin@architectura.be of 011 56 19 50.