Doorzoek volledige site
14 juni 2016 | PHILIPPE SELKE

Vandersanden Group lanceert nieuw baksteenformaat LF40

Vandersanden Group lanceert nieuw baksteenformaat LF40
Illustratie | LF40 Imperia

Vandersanden Group lanceert met de LF40 een nieuw langformaat baksteen van 24 cm lang, 9 cm breed en 4 cm hoog. Een lange, smalle steen dus waarmee je de horizontale lijnen van een gevel extra benadrukt.

Het voorlopige aanbod

In de lanceringsfase biedt Vandersanden LF40 alleen in handvormafwerking aan. Het nieuwe formaat is verkrijgbaar in zes kleuren: Antro, Imperia, Lithium, Safora, Reno en Maasbruin. Uitbreiding van het kleurenpallet in LF40 volgt binnenkort.

 

Lengte-hoogteverhouding

Waarom de afmetingen 240 x 90 x 40 mm? Daar zijn verschillende redenen voor. Eén is het kwaliteitsverhaal. Het nieuwe formaat beantwoordt aan de kwaliteitseisen op vlak van maatafwijkingen en rechtheid. Twee is de lengte-hoogteverhouding. De LF40 geeft een verlengend effect. Het scheelt maar enkele centimeters met meer gangbare formaten, maar verwerkt in een gevel is het verschil opvallend. En drie is het aantrekkelijke prijskaartje. Een voorbeeld: voor de Lithium in LF40 kom je met klassiek metselwerk rond 40 euro per vierkante meter. Met verlijmd metselwerk (voeg 4 mm) is dat ongeveer 48 euro per vierkante meter. Metsel je zonder kopvoegen en met een lintvoeg van 12mm kom je op ongeveer 42 euro per vierkante meter.

 

Hoe laat je LF40 écht schitteren?

Het is een steenformaat dat vraagt om een creatievere verwerkingsmanier. Je kan een LF40-steen klassiek metselen met voegen in standaarddiktes, maar dat zou zonde zijn. Door de steen te verlijmen of met een dunmortel te verwerken, komt het horizontale effect al veel beter tot uiting. Of kies voor metselen zonder stootvoegen. Door de gevelstenen tegen elkaar te metselen, vallen de kopvoegen weg en blijft enkel de horizontale lintvoeg over. Zo creëer je een gevel van slanke steenlagen, een heel elegante methode om een gebouw visueel te verlengen. En als kers op de taart kan je zelfs kiezen voor een iets dikkere lintvoeg en deze verdiept laten aanbrengen. Het schaduwspel dat hierdoor ontstaat, maakt het helemaal af!

GERELATEERDE DOSSIERS