Doorzoek volledige site
14 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

SVK en Heliatek winnen prijs voor beste productontwikkeling tijdens LOPEC 2016 in München

Walter Verhaert, bestuurder-directeur SVK, mocht de trofee voor beste productontwikkeling op de Lopec beurs 2016 in München in ontvangst nemen van dhr. Thibaud Le Séguillon, CEO van Heliatek GmbH. De trofee is een beloning voor de maandenlange samenwerking tussen SVK en Heliatek op het gebied van het zoeken naar nieuwe toepassingen voor integratie van soepele zonnepanelen in gevels.

Decoratieve gevelpanelen 

De nieuwe toepassing maakt het mogelijk om decoratieve gevelpanelen te gebruiken als drager van soepele zonnepanelen. De combinatie van de dunne Heliafilm en de veelzijdigheid en flexibiliteit van vezelcementplaten creëert heel wat mogelijkheden op het vlak van design, flexibiliteit en duurzame energie. De unieke productcombinatie maakt het in de toekomst mogelijk energievriendelijke gebouwen te ontwikkelen met de nodige aandacht voor vormgeving en design.

 

Pilootproject

SVK en Heliatek starten binnenkort een pilootproject op in België. Het betreft een renovatie van een bestaande gevel waarbij gebruikt gemaakt zal worden van geïntegreerde zonnepanelen in een SVK Ornimat vezelcement gevelplaat. Het project wordt gerealiseerd in augustus 2016.