Doorzoek volledige site
16 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Panelen Machiels Building Solutions met steenstrips bepalen uitzicht Roosevelt Square

Voor de bouw van Roosevelt Square in Antwerpen, een complex voor studentenhuisvesting, werd al in de conceptfase veel aandacht besteed aan het duurzame karakter van het gebouw en de hoge graad van prefabricatie. Machiels Building Solutions ontwikkelde samen met Vandersanden Group  geprefabriceerde houtskeletelementen met steenstripafwerking. Die zorgden ervoor voor dat de uitvoering snel kon gebeuren en dat de hinder voor de omwonenden dus tot een minimum werd beperkt.

De panelen garanderen een thermische, waterdichte en luchtdichte schil van een zeer goede kwaliteit. De houtskeletelementen werden afgewerkt met een geventileerd vliesgevelsysteem. Dit bestaat uit innovatieve geprefabriceerde steenstrippanelen die door Vandersanden Group speciaal werden ontworpen op vraag van Machiels Building Solutions.

 

Optimale productiesnelheid

“We hebben hiervoor een concept ontwikkeld waarbij we een puzzel van geprefabriceerde, geventileerde baksteenpanelen op maat aangeleverd hebben. Deze panelen werden vervolgens in lijn op ingenieuze wijze gemonteerd op de hsb-wanden”, zegt Maarten Wauters van Vandersanden Group. Het concept zorgt ervoor de montage van de steenstrips de productiesnelheid van de wandelementen niet nadelig beïnvloedt.

 

Makkelijk aan te passen

Vervolgens werd het aluminium buitenschrijnwerk met aluminium raamomkastingen ingebouwd in de houtskeletelementen. Deze konden zo afgewerkt naar de werf worden vervoerd.De demonteerbare voorgevels maken ook aanpassingen in de toekomst veel eenvoudiger. Het gebouw zou in de toekomst immers een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Op dat moment kan op een heel eenvoudige manier het gebouw ontmanteld worden om daarna een nieuwe voorgevel te voorzien die voldoet aan de normen die op dat ogenblik gelden.

GERELATEERDE DOSSIERS