Doorzoek volledige site
20 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

N70 van Nelissen creëert meer ruimte

Nelissen Steenfabrieken introduceert de N70: een nieuw en exclusief formaat van gevelsteen. De nieuwe reeks van gevelstenen is zeven centimeter in plaats van 10 diep. Dat betekent dat je drie centimeter extra creëert voor isolatie, leefruimte of creativiteit.

Drie centimeter extra

Omdat bouwgrond en percelen steeds duurder worden, is een optimale benutting van de ruimte steeds belangrijker. Met de N70 lanceert Nelissen een nieuwe gevelsteen die daarop inspeelt. De gevelsteen is zeven in plaats van tien centimeter diep. Dat betekent dat je drie centimeter extra hebt voor isolatie, leefruimte of creativiteit. Drie centimeter lijkt in eerste instantie niet heelwat, maar toch is dat verschil erg groot: een voorbeeld hiervan is dat je in een gemiddelde woning tot drie vierkante meter extra leefruimte kunt creëren door de buitenmuren drie centimeter smaller te maken. Op een beperkt stuk bouwgrond is die bewoonbare oppervlakte een grote meerwaarde.

 

Lager energiepeil

Drie centimeter extra isolatie daarentegen kan het energiepeil van je woning gevoelig doen dalen. Het geeft je meer ruimte om aan de steeds strenger wordende isolatienormen te voldoen. De keuze voor drie centimeter extra leefruimte of isolatie ligt volledig in handen van de bouwheer.

 

Kosten besparen

Ook sluit de N70 volledig aan bij de huidige trend van lange, smalle bakstenen. Met een lengte van 24 centimeter en een hoogte van 4 of 5 centimeter zorgt de steen voor een mooi lineair uitzicht. De N70 biedt niet enkel meer architecturale vrijheid, maar is ook duurzaam en ecologisch. Dankzij het lichte gewicht van de gevelsteen is de steen makkelijker te vervoeren. Ook is de steen makkelijker te verwerken. Door de beperkte diepte is er minder lijm-, dunbed- of doorstrijkmortel nodig, waardoor je ook daar kosten kunt besparen.

De N70/5 is beschibkaar in zeven kleuren en de N70/4 in één kleur.

GERELATEERDE DOSSIERS