Doorzoek volledige site
20 juni 2016

“Greener Packaging Award 2015” voor Dumoulin Bricks

Dumoulin Bricks sleepte eind 2015 een  “Greener Packaging Award 2015” in de wacht. De producent van snelbouwstenen uit Roeselare werd genomineerd in maar liefst drie van de vier categorieën! Dumoulin Bricks won de award specifiek voor ‘vermindering van verspilling’ maar werd ook genomineerd in de categorie ‘end-of-life van de gebruikte materialen’ en ‘vermindering van gewicht en volume’.

De Greener Packaging Awards worden uitereikt door Val-I-Pac en Fost Plus, de twee Belgische organisaties die bedrijven begeleiden bij het recycleren van hun afval. Met deze Awards worden bedrijven beloond die met innovatieve maatregelen de milieu-impact van hun verpakkingen verkleinen.

 

Stretch-hoezen

Als enige producent van snelbouwstenen werkt Dumoulin Bricks met stretch-hoezen in plaats van krimphoezen. Bij stretchhoezen is geen extra warmte of energie nodig om de hoezen aan te brengen. Naast het feit dat ze zorgen voor minder warmte- of energieverspilling, hebben stretchhoezen een veel langere levensduur en wegen ze veel minder dan krimphoezen.

 

Waarborgpalletten

Dumoulin Bricks kiest ook bewust voor  stevige en veilige waarborgpalletten in plaats van wegwerppalletten. Deze kwalitatieve palletten kunnen meerdere malen gebruikt en hersteld worden. Ze zorgen beter voor ons product en zijn veel veiliger naar transport toe. Dankzij de waarborgpalletten is er enerzijds minder houtverspilling, maar ook minder houtafval in de fabriek en op de werf.

 

Tussenpallet

Naast de grote standaardverpakking biedt Dumoulin Bricks ook een verpakking aan met tussenpallet. Dit tussenpallet verdeelt een groot pak in twee  halve pakken die elk maximaal 500 kg wegen. Ideaal en veilig voor opvouwbare torenkranen of om op stellingen te plaatsen. Bovendien, hoe kleiner de verpakking, hoe kleiner de overschotten en dus hoe kleiner opnieuw de verspilling.

 

Mobiliteitskampioen

Met het totaalpakket van waarborgpalletten, stretchhoezen, horizontale en verticale omsnoeringsbandjes en verpakking met tussenpalet doet Dumoulin Bricks er alles aan om hun stenen in een kwalitatieve, milieuvriendelijke en veilige verpakking bij de klant te bezorgen. De Greener Packaging Award is een mooie beloning voor de inspanningen die Dumoulin Bricks dagdagelijks levert. Als kers op de taart werd Dumoulin Bricks ook genomineerd voor de titel van “Mobiliteitskampioen 2015”. Per schip dat van de fabriek in Roeselare naar hun depot in Genk vaart, halen zij meer dan 50 vrachtwagens van de weg. Hiermee komen ze ‘verafgelegen’ klanten 200 km tegemoet. 

Kwaliteit, energie-efficiëntie en duurzaamheid vormen de rode draad doorheen het ganse productieproces van Dumoulin Bricks, van de kleiwinning tot de verpakking en van aan de fabriek tot bij de klant.

GERELATEERDE DOSSIERS