Doorzoek volledige site
29 juni 2016 | KEVIN MOENS

Dankzij Leefmilieu Brussel staat u sterk op de markt van morgen

De seminaries en opleidingen van Leefmilieu Brussel zijn bedoeld voor alle bouwprofessionals die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest actief zijn: architecten, studiebureaus, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, beheerders van gebouwen, syndici, aannemers, ... Met meer dan 3.000 deelnemers in 2014 en 2015 groeiden de seminaries en opleidingen uit tot een referentie. Raadpleeg het programma september-december 2016, schrijf in en haal voordeel uit de Brusselse knowhow.

Sterke punten van het aanbod

  • Haal voordeel uit de Brusselse knowhow: Al onze seminaries en opleidingen worden geleid door specialisten op het vlak van duurzaam bouwen en renoveren in het Brussels Gewest. Talloze projecten in het Gewest komen aan bod. Op een tiental jaren tijd kwamen er in het Gewest heel wat duurzame gebouwen bij, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. De projectoproepen voor ‘Voorbeeldgebouwen’ alleen al, leverden zowat 250 projecten op. Heel wat Brusselse ontwerpers, aannemers en bouwheren bewezen daarmee dat het perfect mogelijk is uitstekende energie- en milieuprestaties te behalen binnen een haalbaar budget.
  • Neem deel aan de werfbezoeken: De werfbezoeken die deel uitmaken van onze seminaries en opleidingen, worden op maat geselecteerd in functie van de thematiek en het profiel van de deelnemers. Het gaat telkens om geleide bezoeken door actoren die rechtstreeks bij het project betrokken zijn.
  • Uitwisseling met andere professionals: Zowel tijdens presentaties als tijdens werfbezoeken, is er in onze seminaries en opleidingen ruimte voorzien om met ervaren collega’s inzake duurzame gebouwen van gedachten te wisselen.

 

Seminaries en opleidingen

De seminaries vormen de ideale gelegenheid om gedurende 1 dag op de hoogte te blijven van de actuele wetgeving en de technische mogelijkheden voor uw projecten. Ze presenteren u tal van case studies in het auditorium of tijdens werfbezoeken. U kan tevens kennismaken met actoren die ervaring hebben op het vlak van duurzaam bouwen.

Tijdens de opleidingen wordt de voorkeur gegeven aan een praktijkgerichte aanpak. De docenten-experts geven hun kennis door van een techniek, een constructie of een specifiek thema: theoretische uitgangspunten, technische gegevens, praktische ontwerp- en uitvoeringsdetails, hulp bij het maken van keuzes, ...

De theorie gaat uit van concrete voorbeelden en oefeningen. Sommige opleidingen omvatten ook werfbezoeken. Die moeten u helpen om de verworven kennis meteen op uw eigen projecten toe te passen.

De opleidingen worden op één of meerdere dagen georganiseerd, voor groepen van 20 deelnemers. Die formule laat ruimte voor vragen van deelnemers en discussie met de experten. Zo wordt de interactiviteit binnen de groep gestimuleerd.

 

Noteer in uw agenda!

De opleidingen en seminaries vindt u terug in de agenda van Architectura.be. Onderaan dit artikel staan ze ook opgelijst. U kan ze ook bekijken op de website van Leefmilieu Brussel