Doorzoek volledige site
30 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

fermacell en Thermoduct bieden totaaloplossing voor vloerverwarming bij renovaties

De combinatie van fermacell vloerplaten en het Reno vloerverwarmingssysteem van Thermoduct is een geslaagde totaaloplossing voor het aangenaam verwarmen en koelen van binnenruimtes. Deze oplossing is zowel geschikt voor nieuwbouw maar ook renovatie omdat er slechts een vloerhoogte van 6 cm. nodig is. De combinatie van fermacell vloerplaten met het Reno vloerverwarmingsysteem zorgt voor een uitstekende warmteverdeling. Dankzij het lage temperatuursysteem is minder energie nodig om de ruimte te verwarmen of te koelen.  fermacell en Thermoduct plaatsten deze totaaloplossing in de Sint Lenaerts school in Brecht.

Omwille van de plaatsingssnelheid kiest men in de projectbouw steeds meer voor droogbouw verwarmingssystemen. Er moet immers geen rekening gehouden worden met de droogtijd van chape die vaak een viertal weken bedraagt.

 

Totaaloplossing

Thermoduct, gespecialiseerd in vloerverwarmingssystemen, en fermacell, producent van gipsvezelplaten, verenigden hun krachten en lanceerden een performante totaaloplossing voor vloerverwarming. Deze toepassing combineert het Reno vloerverwarmingssysteem van Thermoduct met fermacell vloerplaten. Het Reno vloerverwarmingsysteem bestaat uit een circuit van waterbuizen dat in omega vormige stralingsplaten loopt die op hun beurt worden ingewerkt in voorgevormde isolatieplaten. Hierop wordt nog een gegalvaniseerde metalen plaat geplaatst die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Op de metalen plaat worden dan de fermacell Vloerelementen, type 2 E 22, met een dikte van 25 mm geplaatst.

 

Dunne vloeropbouw

Dankzij de dunne vloeropbouw met fermacell vloerplaten wordt de warmte sneller afgegeven vergeleken met een vloer die bedekt is met chape. De chapelaag is al gauw 4 à 4,5 cm dik waardoor de warmte minder snel wordt afgegeven. De Fermacell - Reno vloerverwamingsoplossing werd in de onderwijs sector voor het eerst toegepast in de Sint Lenaertsschool in Brecht.