Doorzoek volledige site
11 juli 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Europese primeur: 25 jaar garantie op platte daken

Met PlatDak25 lanceert Foamglas een volledige dakopbouw voor platte daken, die in meer dan 1 opzicht uniek is. Dat het systeem een garantie van 25 jaar meekrijgt is zelfs een absolute Europese primeur.

Een beproefde oplossing voor elk plat dak

Bouwheer en architect hebben de keuzevrijheid uit vijf gecertificeerde platdaksystemen, naargelang de gewenste doelstellingen. Stuk voor stuk ‘one-stop-solutions’, waarbij de verantwoordelijkheid uitsluitend bij Foamglas ligt en dus niet gedeeld wordt tussen verschillende leveranciers. Ook voor de uitvoerder (aannemer, dakdekker) biedt de kant-en-klare oplossing duidelijkheid en zekerheid.

 

Glasharde garanties

Het Foamglas-team begeleidt het volledige traject, van de ontwerpfase, de keuze van de dakopbouw en het opstellen van de bestekteksten, tot uitvoering. Bij de uitvoering verzekert de Foamglas-projectbegeleider de opvolging tot en met de oplevering. Indien de bouwheer dit stappenplan volgt, geniet hij bovenop de wettelijke garantie van tien jaar van een verlengde waarborg van vijftien jaar. Daarna inspecteren de specialisten van Foamglas de toestand van het dak om de vijf jaar.

 

Investering vs ‘total cost of ownership’

De initiële investering in Foamglas PlatDak25 ligt hoger dan bij andere systemen, maar die meerkost verdient de bouwheer terug. De utiliteitsbouw hanteert in dit verband de 1-5-200 regel: de exploitatiekosten gedurende de levensduur van een gebouw zijn vijf keer groter dan de investeringskost, en de kosten van de bedrijfsactiviteiten zelfs 200 keer. Kiezen voor duurzame oplossingen zoals Foamglas PlatDak25, resulteert dus in minder onderhoudskosten, minder energiekosten en minder zorgen. Het is zonder meer een verantwoorde financiële keuze.

 

Foamglas T3+ zorgt voor betere lambdawaarde in PlatDak25

Foamglas PlatDak25 is bijzonder solide, stabiel en gegarandeerd waterdicht. Foamglas behoudt gedurende zijn volledige levensduur zijn initiële thermische prestaties. PlatDak25 wordt voornamelijk voorgeschreven met de nieuwe Foamglas T3+ waar de toepassing dit toelaat. Met een lambdawaarde van 0,036 W/mK levert de nieuwe T3+ isolatie voor PlatDak25 een minder dikke dakopbouw.

GERELATEERDE DOSSIERS