Doorzoek volledige site
01 augustus 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Budé bouwt nieuwe vestiging JoMI

In Sint-Niklaas staat de nieuwe vestiging van de vzw sociale economie JoMi volop in de steigers. Een twintigtal zeecontainers vormen er binnenkort de perfecte uitvalsbasis voor de groendienst. Budé behartigt het volledige project, van aan het eerste ontwerp en de bouwaanvraag tot de eindoplevering.

JoMi, voluit Jobs en Milieu, werd in 1999 opgericht. Vandaag is de sociale werkplaats uitgegroeid tot een specialist in groen- en landschapszorg. Sinds 2009 behoort ook imkerij tot de werkzaamheden van de vzw. En in de Bioserre verkopen ze hun zelfgekweekte groenten en eieren, zowel aan de groothandel als aan particuliere klanten. Hiermee creëert JoMi duurzame, groene jobs voor mensen uit kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Budgetvriendelijk alternatief

Om dit divers aanbod aan activiteiten in optimale omstandigheden te kunnen uitvoeren, is een degelijke infrastructuur essentieel. Twintig zeecontainers bieden daar binnenkort het antwoord op. “De huidige infrastructuur werd te klein en voldoet niet meer aan de behoeften van de werknemers”, vertelt David Vaes, general manager van Budé Containerized Solutions. “Oorspronkelijk dacht de vzw aan houtskeletbouw voor zijn nieuwe vestiging. Maar al snel bleek onze seabox een budgetvriendelijker alternatief.”

 

Totaalaanpak

De containers creëren in totaal zo’n 450 vierkante meter aan beschikbare oppervlakte. “In het ontwerp van de site is aan alles gedacht”, vertelt David. “Zo komen er een opslagruimte, was- en kleedkamer, een overkoepeling voor de bestelwagens, kantoren, koelruimtes,… We behartigen voor JoMi het complete project. Van budgettering en bouwaanvraag tot de uitvoering. De oplevering is gepland voor deze zomer.”