Doorzoek volledige site
17 augustus 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Liftoplossing op maat voor Sint-Jozefskliniek in Izegem

In een ziekenhuis is het van groot belang dat patiënten, bezoekers en personeel zich vlot kunnen bewegen en dat er geen wachtrijen ontstaan aan de liften. In de Sint-Jozefskliniek werden daarom vijf liften van het type Schindler 5500 geleverd, waarvan drie uitgerust met de PORT-technologie, en drie liften van het type 3300.

Specifieke delen van het ziekenhuis zijn enkel toegankelijk voor bepaalde personeelsleden. Belangrijk was dat er een personalisatie werd gerealiseerd zonder het gebruik van badges. Daarom werd er met pincodes gewerkt. Schindler werkte een oplossing op maat van dit specifieke ziekenhuis uit.

 

Rationeler liftgebruik

Een ander probleem met het vorige gewone daal-stijgsysteem waren lange wachtrijen aan de liften. Die werden niet enkel veroorzaakt door grote drukte, maar ook door het feit dat de gebruikers zowel op de stijg- als op de daalknop drukten, en dit vaak nog bij verschillende liften. Dat betekende dat voor één oproep er soms twee of drie liften kwamen. Dit zorgde op de andere etages uiteraard voor problemen.

De PORT-technologie lost dit op. Op het display geeft de gebruiker aan waar hij naartoe wil en het systeem roept één lift op en laat de gebruiker weten welke lift hij moet nemen. De PORT-technologie zorgt voor een veel rationeler liftgebruik en wordt al in acht ziekenhuizen in België gebruikt.

 

Energiezuinig en flexibel

De nieuwe liften 3300 en 5500 zijn ook veel energiezuiniger dan de vorige systemen. Waar vroeger makkelijk 100 ampère werd gevraagd voor een lift, is dat nu nog slechts 20 à 30 ampère. Het sturingssysteem van Schindler werkt ook merkoverschrijdend. Zo kunnen bestaande liften probleemloos op het systeem worden aangesloten. Deze flexibiliteit betekent uiteraard een grote meerwaarde.

GERELATEERDE DOSSIERS