Doorzoek volledige site
24 augustus 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Vloerisolatie in gespoten PUR, de voordelen op een rijtje

Vloeren isoleren is niet meer weg te denken uit nieuwbouwprojecten, noch uit renovatiebouwprojecten in de toekomst. Het besef van vloerisolatie wint steeds meer aan belang, en terecht. Dankzij de steeds groter wordende glaspartijen gaat er meer inert bouwmateriaal, dat de warmte-energie buffert, verloren. Juist daarom zal een vloer- en plafondoppervlakte ervoor zorgen dat het wooncomfort optimaal is en het energieverbruik tot een minimum herleid wordt. Voor een goede vloerisolatie zijn er eigenlijk niet zoveel mogelijkheden! Door de steeds toenemende dikte dienen we rekening te houden met de eigenschappen van de vloerisolatie. Verbiest & Partner zet de voordelen van vloerisolatie in gespoten PUR op een rijtje.

Een vakkundig uitgevoerde vloerisolatie in gespoten PUR heeft meer voordelen dan nadelen. Het grote voordeel is dat een gespoten vloerisolatie een leidinguitvulling en vloerisolatie in één geheel vormt. Indien men bijvoorbeeld tien centimeter vloerisolatie wenst, zal bij een gespoten vloerisolatie een laag metselwerk van 10 cm (binnen- en buitenmetselwerk) hoog kunnen worden uitgespaard, wat een niet te onderschatte bouwkost betekent voor dezelfde plafondhoogte.

 

Enkele weetjes over gespoten PUR

  • een vakkundig uitgevoerde vloerisolatie in gespoten PUR is onbeperkt in dikte.

  • Gespoten PUR is niet gevoelig aan verzakkingen. De stabiliteitsproeven in de tijd - onder een continu belasting (DLT) - tonen aan dat deze het beste scoort van alle vloerisolaties op de markt.

  • De isolatiewaarde van gespoten PUR blijft constant.

  • Gespoten PUR is, eenmaal uitgehard, geurloos, onschadelijk en brandveilig

  • Vloerisolatie in gespoten PUR wint steeds meer aan belang bij architecten

  • Ontdek meer op onze website www.isolerenmetpurisolatie.be

 

Wat kan u isoleren met PUR-vloerisolatie?

Bij nieuwbouw- en renovatiebouwprojecten isoleert Verbiest & Partner vloeren met gespoten PUR. Dit is de beste thermische vloerisolatie op de markt, waarop al dan niet vloerverwarming kan worden geplaatst. In bestaande woningen kan het plafond van de kruipkelder ook de vloer isoleren naar de hedendaagse normen, alsook de zoldervloer (als dakisolatie). Passieve- en BEN-woningen zijn uiterst geschikt voor een vloerisolatie in gespoten PUR. Voor appartementen waarbij ook het akoestisch comfort belangrijk is, kan een gespoten PUR in combinatie met een akoestische mat bovendien de contactgeluiden perfect dempen.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS