Doorzoek volledige site
30 augustus 2016

Kingspan Unidek informeert over luchtdicht bouwen op Archi Top Event

Warmtefoto van een hellend dak met koudebruggen en luchtlekken. Illustratie | Kingspan Unidek
Illustratie | Kingspan unidek

Op 29 en 30 september 2016 vindt in Antwerpen het Archi Top Event plaats. Kingspan Unidek is hier aanwezig om bezoekers te informeren over luchtdicht en koudebrugarm bouwen met sandwich dakelementen. Zowel op de stand van Kingspan Unidek als tijdens een infosessie op 29 september licht de fabrikant toe hoe het gebruik van deze zelfdragende isolerende dakelementen kan resulteren in een aanzienlijke verlaging van het K- en E-peil. 

Op 1 januari van dit jaar werden de EPB-eisen voor nieuwbouw opnieuw aangescherpt. Voor woningen ging de eis van E60 naar E50. Om hieraan te voldoen wordt een goed geïsoleerde gebouwschil gecombineerd met luchtdicht en koudebrugarm bouwen essentieel. De nieuwe generatie zelfdragende dakelementen van Kingspan Unidek, ook wel sandwichelementen genoemd, maken dit mogelijk.

 

Luchtdicht en koudebrugarm

Woningen met een hellend dak scoren bij blowerdoortests in de regel v50 > 2. Met Unidek Aero dakelementen gecombineerd met haar luchtdichte toebehoren én nauwkeurig bouwen zijn echter scores van v50 < 2 te behalen. Alleen dat al kan tot 15 E-punten winst opleveren. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de invloed van koudebruggen. De onderbreking van de isolatielaag door kepers of spanten in een dakconstructie is een grote bron van koudebruggen. Unidek Aero dakelementen hebben daarentegen een doorlopende isolatieschil waardoor deze koudebruggen worden voorkomen.

 

Hoog isolatierendement met sandwichelementen 

Sandwichelementen hebben de eigenschap een hoog isolatierendement te leveren. Het Unidek Aero gamma van Kingspan Unidek biedt diverse varianten met U-waarden tot zelfs 0,11 voor passiefhuis. De binnenafwerking biedt vele mogelijkheden; er kan gekozen worden voor een witte kant-en-klare afwerking of een robuuste gipsvezelplaat om geheel naar eigen smaak af te werken. Unidek Aero dakelementen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zolang er een geschikte gordingenconstructie aanwezig is.

 

Infosessie ‘Luchtdicht en koudebrugarm bouwen met sandwich dakelementen’

De gratis infosessie ‘Luchtdicht en koudebrugarm bouwen met sandwich dakelementen’ is op donderdag 29 september om 15.00 uur (Zaal 2). Tijdens deze korte lezing zal ir. Gerrit Jan Kuiper, product developer bij Kingspan Unidek, toelichten welke producteigenschappen ervoor zorgen dat sandwich dakelementen zo goed scoren op het gebied van luchtdichtheid en koudebruggen. Daarnaast zal hij ingaan op de frequent gemaakte fouten en laat hij zien hoe deze, vaak op eenvoudige wijze, voorkomen kunnen worden en wat dit voor aanzienlijke winst aan K- en E-peilpunten kan opleveren.
 

Uiteraard kan men voor informatie over sandwich dakelementen gedurende de hele beursperiode terecht op de stand van Kingspan Unidek op standnummer A10.

 

Meer informatie over het Archi Top Event en gratis registratie op www.architop.be