Doorzoek volledige site
30 augustus 2016

Profel stelt Mato en Dritto voor op BIS Beurs

Mato
Dritto
Dritto dubbel glas.
Dritto tripple glas.

Op de BIS Beurs in oktober stelt Profel zijn blikvangers Mato en Dritto in de kijker. Mato is het eerste gecombineerd alu/pvc raam met een volledige zwarte kern en binnenkant in kwartsgrijs of zwart. Het aluminium Dritto raam legt de lat dan weer een stuk hoger op vlak van prestatie en elegantie. Te ontdekken op BIS, van 6 tot 9 oktober in Flanders Expo.

MATO-raam: een slimme combinatie van aluminium en pvc

De elegantie van aluminium gecombineerd met het prijsvoordeel en het isolerend vermogen van kunststof: het Mato-raam, met aluminium aan de buitenkant en pvc vanbinnen, verenigt de troeven van twee materialen. Het concept op zich is bij Profel niet nieuw, maar wel de esthetische meerwaarde van de nieuwe generatie Mato Black. ‘Black is hot’ is immers dé onmiskenbare exterieur- en interieurtrend voor ramen.

Naast wit of crèmekleurig introduceert Profel nu het raam met een tot in de kern zwart gekleurd pvc profiel. Met de speciale matte korrelstructuurfolie aan de pvc binnenzijde en een gelijkaardige matte poedercoating met ruwe textuur aan de aluminium buitenkant, zijn beide zijden nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Resultaat: het raam is één strak, harmonieus geheel voor de liefhebbers van donkere tinten, tot en met de raam- en deurkrukken, scharnieren en de kern van het profiel toe.

 

Dritto-raam: extreem strakke look zonder zichtbare vleugel

Met zijn profiel van amper 2 cm breed tekent Dritto voor extreem strakke en eigentijdse look. Bovendien: zonder visueel onderscheid tussen de vaste en opengaande delen, dankzij de verdoken vleugel in het kaderprofiel. Langs de buiten- en binnenzijde zijn er geen glaslatten, naden of waterkapjes zichtbaar. Wie nog een stap verder wil gaan in elegantie, kiest voor verdoken scharnieren. Zichtbaar beslag is sowieso in de kleur van het schrijnwerk.

Met Dritto houdt Profel ook bij dit type raam het 3 dichtingssysteem in ere. Dit heeft onder meer als troeven dat het beslag binnenin steeds droog blijft. Hierdoor is het beschermd tegen water, vuil en stof, met een langere levensduur als gevolg. Ook het akoestisch comfort stijgt dankzij het meerdichtingensysteem met liefst 3 dB, of een halvering van het geluid. Dritto is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen naargelang de isolatiewaarde (Uw van 1.37 , 0.90 of 0.80 W/m2 K).

GERELATEERDE DOSSIERS