Doorzoek volledige site
31 augustus 2016

BIM-gegevens voor Geberit-producten voor maximale ontwerpveiligheid

Sanitaire installaties in gebouwen kunnen virtueel worden weergegeven met behulp van de door Geberit verstrekte BIM-gegevens, wat bijzonder nuttig kan zijn bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud.

Om gebouweigenaars, architecten, ingenieurs en installateurs zo goed mogelijk te ondersteunen, verstrekt Geberit parametrische BIM-gegevens voor alle relevante producten. Deze gegevens kunnen gratis worden gedownload en zijn compatibel met Autodesk Revit, 's werelds meest gangbare BIM-softwareoplossing. 

Het belang van sanitaire technologie

In praktisch alle gebouwen behoren de sanitaire installaties tot de hoofdcomponenten van de technische gebouwsystemen, en ze worden meestal in een vroeg stadium gepland. Daarom besloot Geberit om voor al de relevante producten BIM-gegevens te registreren en gratis beschikbaar te stellen. De BIM-gegevens voor de leidingenstelsels (toevoer en afvoer) zijn vanaf 1 juli 2016 beschikbaar voor download op www.geberit.be/BIM/nl, en de BIM-gegevens voor sanitairsystemen worden verwacht voor eind 2016.

Geberit biedt zijn BIM-gegevens aan in de vorm van marktspecifieke pakketten. Die voldoen aan de eisen van LOD 400 en zijn compatibel met de BIM-softwareoplossing Autodesk Revit zonder extra plug-ins van derden. D.m.v. regelmatige updates wordt gewaarborgd dat de gegevenspakketten altijd zowel nieuwe producten als toevoegingen aan bestaande productreeksen bevatten.

 

Toegevoegde waarde dankzij volledige levenscyclus

BIM stelt architecten, sanitairspecialisten en gebouweigenaars in staat om al vanaf de ontwerp- en planningsfase op een optimale wijze informatie uit te wisselen, zodat planningsfouten kunnen worden vermeden en de productiviteit kan worden opgevoerd. BIM helpt tijdelijke en ruimtelijke bottlenecks tijdens de bouwfase te voorkomen. En als de gebouwgegevens ook na de bouwfase up-to-date worden gehouden, maakt BIM een efficiënt beheer mogelijk tijdens de volledige levenscyclus.

GERELATEERDE DOSSIERS