Doorzoek volledige site
05 september 2016

Cassia: de gevelsteen met twee verrassende gezichten

Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger
Illustratie | Wienerberger

De Cassia-gevelsteen van Terca is bijna een halve meter lang en wordt geleverd in een dubbel formaat, zij aan zij. Op de werf wordt de steen in twee gebroken. En dat is waardoor de Cassia gevelsteen een uniek uitzicht krijgt. De ene kant is glad afgewerkt en de andere kant is ruw door het breken. Bovendien breekt de Wienerberger-steen nooit op dezelfde manier, waardoor je nooit dezelfde steen hebt. ​

Nieuw procedé

Cassia krijgt zijn bijnzondere vorm door een speciaal procedé. De steen wordt geleverd in dubbel formaat: op de werf volstaat het om de steen in twee te breken. Als gevolg heeft elke steen een geschaafde en een gebroken zijde. Dat accentureert extra de fijne lijnenstructuur en zorgt voor boeiende licht- en kleurnuances.

 

Vorstbestendig

"De kameleon onder de gevelstenen kan ook prat gaan op uitstekende technische kwaliteiten", klinkt het bij Wienerberger.  De Cassia gevelsteen is zeer vorstbestendig dankzij zijn lage porositeit. Zoals alle keramische bouwmaterialen van Wienerberger wordt de Cassia gevelsteen vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Ook boekt hij voor de hele levenscyclusanalyse goede resultaten. Daarmee is deze extra lange gevelsteen ook op de schaal van de duurzaamheid een maatje groter.

 

Wisselend uiterlijk, blijvend karakter

De Cassia gevelsteen is een buitenbeentje waarmee gevels een hyperindividuele identiteit aangemeten krijgen. Dat is in eerste instantie te danken aan het aparte formaat. De gevelsteen meet 495 x 95 x 48 mm en is dus bijna een halve meter lang.

Een tweede exclusief kenmerk is de afwerking van de zijden. Waar de ene zijde ruw geschaafd is, heeft de andere een gebroken structuur. Door de twee zichtzijden te combineren in het gevelvlak, bekom je een gevel die elke monotonie schuwt. De reliëfverschillen gaan hand in hand met een boeiende, voortdurend wisselende dans van licht en schaduw. Dat effect wordt nog eens extra in de hand gewerkt door de kleurnuances.

De Cassia is verkrijgbaar in vier varianten: Rood, Bruin, Shadow en Zwart Grafiet.

 

Enkele voordelen op een rij:

  • Elke gevel krijgt eigen karakter
  • Zorgt voor boeiende licht- en kleurnuances
  • Vorstbestendig dankzij lage porositeit
  • Lange levensduur
  • Gemaakt uit natuurlijke grondstoffen

GERELATEERDE DOSSIERS