Doorzoek volledige site
05 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Tata Steel behaalt certificaat Responsible Sourcing

Tata Steel Colorcoat voorgelakt staal behaalde het BES-6001 certificaat (Responsible Sourcing) voor haar producten Colorcoat HPS200Ultra en Colorcoat Prisma die hun toepassing vinden in de gevelbekleding en dakbedekking. De producten scoorden ‘Very Good’ volgens de Britse standaard en leveren bijvoorbeeld extra punten op bij Breeam gecertifieerde gebouwen.

Wat houdt deze certificatie nu eigenlijk in? Enerzijds evalueert deze standaard de duurzaamheid van de eigen productieprocessen maar nog belangrijker dwingt deze een duurzame herkomst van de ruwe materialen aan te tonen tot aan het winningsproces van de ertsen. Het feit dat Tata Steel efficiënte organisaties en processen heeft die veiligheid, milieu, vaardigheid ontwikkelingen, anti-corruptie en verantwoord aankopen beheert, zorgde voor een relatief vlotte erkenning.

 

Zowel ecologisch als sociaal

BES 6001 werd ontwikkeld door de BRE Group om bouwmaterialen producenten toe te laten hun betrokkenheid naar duurzaamheid te certifiëren op het vlak van zowel ecologische als sociale aspecten, zowel in hun eigen processen als in de herkomst van hun materialen.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS