Doorzoek volledige site
07 september 2016 | TIM JANSSENS

GROHE mikt op sanitaire mentaliteitswijziging met intelligent douchetoilet

De nieuwe Sensia Arena blinkt niet enkel uit op technologisch en hygiënisch vlak, maar gooit eveneens hoge ogen qua esthetiek.
Het uitgepuurde, gestroomlijnde silhouet komt in elke badkamer tot zijn recht en garandeert een minimale onderhoudslast.
Het toilet is op diverse manieren te bedienen: via een handige afstandsbediening, een discreet bedieningspaneel aan de zijkant of zelfs via een gebruiksvriendelijke smartphoneapplicatie waarmee je voorkeuren kan programmeren in individuele profielen.

Bevlogen ontwerpers zullen het beamen: zelfs in het kleinste kamertje kunnen architectuur en design het verschil maken. De tijd dat wc’s louter functionele objecten waren, is al lang voorbij. Nadat het in het verleden al tal van esthetische toiletconcepten ontwikkelde, gaat GROHE nu nog een stap verder. Met zijn nieuwe Sensia Arena-douchetoilet, een onderdeel van de Spalet-productcategorie boordevol slimme technologieën, hoopt het onze Westerse toiletgewoonten voor eens en voor altijd te veranderen.

Smartphones, apps en draadloze spitstechnologie zijn de voorbije jaren een wezenlijk deel van ons dagelijks leven geworden. Tot in onze meest private sanitaire ruimtes bevorderen ze ieders comfort en welzijn. Onder de noemer ‘Intelligent Care’ introduceert GROHE met de Spalet-productcategorie een assortiment geavanceerde douche-wc’s die de toiletbeleving optimaliseren met behulp van enkele slimme technologieën. Voornaamste exponent hiervan is het Sensia Arena-douchetoilet, dat het beste van twee werelden combineert: oerdegelijk Duits design gekoppeld aan de spirituele Japanse spacultuur. Een tandem waarmee GROHE ervoor wil zorgen dat ook wij Westerlingen het gebruik van wc-papier uiteindelijk zullen inruilen voor een hygiënische sproeibeurt.

 

Gepersonaliseerde beleving

Het Sensia Arena-toilet is een ingenieus stukje techniek. Via tal van geavanceerde functionaliteiten laat het een verregaande personalisering van de toiletbeleving toe. Alle instellingen kunnen worden aangepast, van de aard en de sterkte van de spoeling over de watertemperatuur tot de duur van de reinigingscyclus. Ook het type straal en de straalmodus kan je zelf bepalen: een standaarddouche, een ladyspray, een oscillerende straal, een massagestraal… Kortom: voor ieder wat wils. Het toilet is op diverse manieren te bedienen: via een handige afstandsbediening, een discreet bedieningspaneel aan de zijkant of zelfs via een gebruiksvriendelijke smartphoneapplicatie waarmee je voorkeuren kan programmeren in individuele profielen. Het systeem is tevens uitgerust met een ingebouwde waterverwarmer om onbeperkt warm water te kunnen leveren. Het Triple Vortex-systeem reinigt de randloze toiletpot via drie afvoeren, creëert een krachtige draaikolk die geen spoortje achterlaat en optimaliseert zo meteen ook het waterverbruik (slechts 5 liter per grote spoelbeurt). Een innovatief geurafzuigsysteem elimineert bovendien alle ongewenste geurtjes. Tot slot zorgen aanwezigheidssensoren ervoor dat het deksel automatisch opent en sluit.

 

Intuïtieve, elegante vormgeving

De nieuwe Sensia Arena blinkt niet enkel uit op technologisch en hygiënisch vlak, maar gooit eveneens hoge ogen qua esthetiek. De befaamde GROHE Design Studio zette zijn schouders onder het project en kwam op de proppen met een intuïtieve, elegante vormgeving. Deze wordt ook bij duisternis in de verf gezet via een zacht nachtlicht. Het uitgepuurde, gestroomlijnde silhouet komt in elke badkamer tot zijn recht en garandeert een minimale onderhoudslast. Dankzij de GROHE AquaCeramic-technologie is het keramische oppervlak uitgerust met een gladde, hydrofiele laag, waardoor vuil en kalkaanslag geen kans krijgen. Het GROHE HyperClean-oppervlak bevat antibacteriële zilverionen en voorkomt zo 99 % van alle bacteriegroei. De sproeiarmen bestaan uit bacterievrij materiaal en worden automatisch gereinigd na elke toiletbeurt. De sproeikoppen zijn makkelijk te demonteren en te vervangen. Het Sensia Arena-toilet blijft met andere woorden te allen tijde stijlvol, glanzend schoon en bacterievrij.