Doorzoek volledige site
08 september 2016 | PHILIPPE SELKE

Eerste isolatieplaat met resolschuim voor geventileerde gevels

Kingspan Kooltherm K15 is de eerste isolatieplaat met resolschuim voor geventileerde gevels. Resolschuim is een heuse innovatie voor de bouwsector. Het koppelt een uitzonderlijke technische performantie (lambdawaarde 0,020 W/m.k – werkelijk ongezien op de markt) aan een maximaal veiligheidsniveau (Euroklasse B-s1, d0).

Performant doorheen de tijd

In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen in minerale wol, die tot 30 % van hun efficiëntie kunnen verliezen door een gecombineerd effect van wind en luchtcirculatie in de vezels of die na verloop van tijd kunnen lijden aan inzakkingen, is Kooltherm K15 een vezelloos hardschuimpaneel met resolisolatie. Het garandeert het hoogst mogelijke isolatieniveau en een perfecte stabiliteit doorheen de tijd. 

 

Winst op elk niveau

Kooltherm K15 laat investeerders toe om veel minder dikke muren te bouwen, ten voordele van een aanzienlijk grotere hoeveelheid ruime in het interieur (een belangrijke meerwaarde) en een significante bron van besparingen in termen van bevestigingen (veel korter) in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Gezien de fijnheid van de muren genieten architecten een totale architecturale vrijheid, ondanks een alsmaar striktere thermische reglementering. Bovendien is het oppervlak van het paneel bekleed met een zwart regenscherm, ideaal voor geventileerrde gevelsystemen. Dit leidt tot een uiterst discrete oplossing, zelfs op het niveau van de open koppelingen tussen verschillende gevelpanelen. Plaatsers profiteren dan weer van het onvergelijkbare plaatsingscomfort dat Kooltherm K15 biedt. Aangezien het een vezelloos materiaal is, is er van irritatie immers geen sprake.