Doorzoek volledige site
20 september 2016 | KEVIN MOENS

Lift Status Transmitter controleert luchtkwaliteit en temperatuur in lift

Illustratie | BlueKit
Illustratie | BlueKit
Illustratie | BlueKit

Bij tests bleek dat in een haperende lift de opgesloten gebruikers worden blootgesteld aan een levensgevaarlijke concentratie CO2.  De LST-VOC van BlueKit (BK-Factory) controleert het gebruik van de lift, merkt wanneer er personen in de lift zitten opgesloten tijdens een storing en meet zowel de kwaliteit als de temperatuur van de lucht in de kooi.

Alleen het CO2-peil meten om te weten hoeveel verse lucht er nodig is, volstaat niet. Ook de vluchtige organische stoffen (VOC) beïnvloeden de luchtkwaliteit op doorslaggevende wijze. Beide waarden worden door de LST‑VOC (Lift Status Transmitter) berekend en wel daar waar dat zin heeft, namelijk in de liftkooi zelf.

 

Verluchtingsproces aangepast aan de noden

De LST-VOC controleert het gebruik van de lift, merkt wanneer er personen in de lift zitten opgesloten tijdens een storing en meet zowel de kwaliteit als de temperatuur van de lucht in de kooi. Op basis daarvan en in tegenstelling tot een gewone timer, zet de LST-VOC een verluchtingproces in gang dat permanent aangepast is aan de noden van het gebouw zoals het op dat moment wordt gebruikt.

De LST-VOC kan ook binnen één uur worden gemonteerd om bestaande installaties van verschillende liftfabrikanten - met inbegrip van het BlueKit-systeem - uit te rusten en veilig te doen werken.

 

GERELATEERDE DOSSIERS