Doorzoek volledige site
21 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Panoramische lift Schindler past in vernieuwde winkelconcept Top Interieur

Meubel- en interieurzaak Top Interieur in Zandhoven wil de winkelbeleving heruitvinden. Dat was de instelling toen het familiebedrijf in 2015 aan de uitbreiding begon van wat ondertussen de meubelwinkel met de grootste netto winkeloppervlakte in België is. Omdat er diverse niveaus zijn, werd Schindler als partner aangesteld om de lifttechnologie te leveren.

Er werd gekozen voor twee liften van het type Schindler 5500. Een ervan is “full panoramic”, wat inhoudt dat de liftkooi 360° rond transparant is. Dat zorgt uiteraard voor een unieke beleving bij de liftgebruikers en past helemaal in de sfeer die Top Interieur voor zijn vernieuwde winkelconcept voor ogen had.

 

PORT-technologie

Omwille van de beveiliging en het private karakter van de verschillende niveaus te waarborgen zijn de liften uitgerust met de PORT-technologie.  Zo hebben sommige gebruikers toegang tot bepaalde niveaus aan de hand van een code. De winkelende bezoeker kan dezelfde lift gebruiken, maar heeft geen toegang tot bepaalde niveaus. De PORT-technologie zorgt er ook voor dat verticale verplaatsingen binnen het gebouw zo efficiënt mogelijk kunnen gebeuren.

 

Restaurantlift

Om het de bezoekers van Top Interieur helemaal naar de zin te maken, is er tevens een restaurant voorzien. De lift die de hongerige shoppers naar het restaurant brengt, is een Schindler 3300. Deze heeft een hefvermogen van 400 tot maximaal 1.125 kg en verenigt vorm en functie. Het design kan volledig worden aangepast aan de stijl van het gebouw.

 

Roltrappen als blikvanger

De vier roltrappen van het type Schindler 9300 Advanced Edition brengen de klanten van Top Interieur op een efficiënte en aangename manier van het ene niveau naar het andere. De trappen hebben met hun veiligheid en energie-efficiëntie niet enkel een praktische functie, ze springen ook nog eens in het oog door hun design. Zo zijn de trappen bij Top Interieur voorzien van laterale claddings in glas en hebben ze ledverlichting in de structuur.

 

Kwaliteit en timing respecteren

Top Interieur koos voor Schindler omwille van het betrouwbare imago, de kwalitatieve producten en de totaaloplossingen. Een grote uitdaging voor Schindler was de strakke timing. De vernieuwde winkel moest op zeer korte termijn volledig klaar zijn. Schindler is dan ook bijzonder trots op dit project. Niet alleen omdat de deadline werd gehaald, maar ook omdat er een breed gamma aan producten werd geleverd. Schindler toont hier een mooi staaltje van vakbekwaamheid en techniek.