Doorzoek volledige site
22 september 2016 | RIK NEVEN

Hoe als architect omgaan met de pers?

Illustratie | aiop

Vanuit een gezonde beroepsfierheid komt elke architect graag met zijn projecten aan bod in de pers. Dat blijkt echter minder evident te zijn dan het lijkt. Op donderdag 29 september geeft Architectura.be een lezing op Archi Top Event waarin het uitlegt hoe je als architect het best kan communiceren met de pers over nieuwe bouwprojecten. 

Als er een artikel over een nieuw kunstwerk gepubliceerd wordt in de krant, is het de evidentie zelf dat daar ook de naam van de kunstenaar bij vermeld wordt. Eigenaardig genoeg wordt die logica niet doorgetrokken voor de architecten. Hoewel het resultaat van hun creatief denkwerk een grotere impact heeft op de omgeving dan een kunstwerk, wordt in artikels over nieuwe bouwprojecten wel de opdrachtgever en vaak ook de aannemer opgevoerd, maar wordt de architect in veel gevallen stiefmoederlijk behandeld.

 Dat is niet alleen de schuld van de journalisten en krantenuitgevers, de architect heeft dat vaak ook aan zichtzelf te danken omdat hij niet efficiënt communiceert met de journalist. 

 

Hoe correct omgaan met de pers

Om daar wat aan te doen geeft Architectura.be op donderdag 29 september een lezing tijdens Archi Top Event waarin het aantal do’s en dont’s zal oplijsten over hoe je best wel en niet kan omgaan met de pers om ervoor te zorgen dat jouw projecten correct opgenomen worden in de kranten.

Na de lezing zal Architectura.be over dit thema trouwens een whitepaper publiceren. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat het dan weten via info@architectura.be. Dan geven we je een seintje wanneer je de whitepaper kan downloaden.