Doorzoek volledige site
26 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Gamma aan producten pakt lawaaioverlast aan

De inkom van International Congres Xperience in Mons.
Het auditorium van International Congres Xperience in Mons.
De schermzaal van Sport Vlaanderen in Gent.

De mens heeft last van lawaai. Onderzoeken hebben al vaker aangetoond, dat te veel omgevingslawaai een negatieve invloed heeft op de prestaties van de mens en ook inspeelt op het humeur. Architecten, studiebureaus en interieurdesigners doen er dan ook alles aan om de akoestiek in een gebouw optimaal te maken. Print Acoustics, een divisie van Triplaco, ontwikkelde een reeks van liefst veertien verschillende akoestisch dempende panelen voor wanden en meubilair, die bovendien ook een esthetische meerwaarde voor het interieur betekenen.

Binnen de divisie Print Acoustics ontwikkelt en produceert familiebedrijf Triplaco, de Belgische specialist in de verdeling van HPL-platen van Abet Laminati, een reeks akoestische dempende producten, die niet alleen tegemoetkomen aan de wensen van de diverse specialisten uit de interieurbouw, maar ook voldoen aan de hedendaagse eisen en regels. “De combinatie van de hedendaagse bouw- en inrichtingsstijl - met een strak, minimalistisch design en harde materialen - met open binnenruimtes is een echte nachtmerrie voor iedereen die een aangename binnenakoestiek wil realiseren. Zij krijgen immers steeds te maken met een irritante nagalm, die ook zorgt voor een onaangenaam en storend akoestisch binnenklimaat,” vertelt division manager Kristoff Ver Eecke. “Met onze geperforeerde houten akoestische panelen dempen of absorberen wij het geluid, waardoor de storende nagalm verdwijnt. Ze zijn dan ook ideaal voor ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals auditoria, vergaderruimtes en kantoren, maar ook voor zorginstellingen, sportcentra, horecatoepassingen, …”

 

Veertien verschillende producten

Met deze producten biedt Print Acoustics (interieur)architecten en projectinrichters een constructieve, decoratieve en functionele oplossing. De volledige afwasbare panelen met een kern uit zwarte waterwerende MDF zijn kras- en stootvast. De collectie kent een decoratieve afwerking in vijf verschillende uitvoeringen. Standaard worden de panelen geleverd met een Abet Laminati toplaag, maar ze kunnen ook met een digitale bedrukking besteld worden. Verder kunnen deze akoestische panelen in een RAL/NCS kleur naar keuze gelakt worden of voorzien zijn van een gefineerde toplaag. “Vorig jaar ontwikkelden wij in nauwe samenwerking met de firma Ntgrate een innovatieve oplossing uit geweven vinyl zonder zichtbare groeven of gaten, met name type I, waarvoor wij onmiddellijk ook een patent aangevraagd hebben,” vult Johan Debaere, marketing manager voor Triplaco, aan. “Ons gamma omvat vandaag veertien verschillende akoestisch dempende producten voor wand en meubilair. Wij produceren die panelen in-house en kunnen op die manier snel alle maatwerk leveren.”

GERELATEERDE DOSSIERS