Doorzoek volledige site
27 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

OWA Green Circle recycleert oude plafondpanelen tot nieuwe

Bedrijven die milieuvriendelijk en duurzaam produceren kunnen rekenen op veel waardering. Belangrijk blijft wel dat de kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd. OWA werkt al decennialang volgens deze filosofie, en zet nu een stap extra met Green Circle. Een eigen recyclingsysteem waarbij oude plafondpanelen worden gerecycleert tot nieuwe kwaliteitsvolle panelen.

Cradle to Cradle

Om opdrachtgevers tevreden te stellen en het milieu te ontzien, wordt het steeds belangrijker voor architecten om bewust om te gaan met bouwmaterialen. OWA biedt architecten hierbij een helpende hand met OWA Green Circle. Met deze cradle to cradle service biedt het bedrijf de zekerheid dat oude plafondpanelen volledig worden hergebruikt in het productieproces. OWA regelt hierbij zelf het transport terug naar de fabriek. Zo zijn klanten verzekerd van duurzame plafonds en dragen ze een steentje bij aan een beter milieu.

 

Hogere duurzaamheidsscore

Bijkomend voordeel is dat Green Circle bijdraagt aan een betere duurzaamheidscore van projecten. Wanneer klanten de oude OWA plafondpanelen van hun project laten recycleren tot nieuwe panelen, ontvangen ze een gepersonaliseerd certificaat. Dit certificaat kan een belangrijke bijdrage leveren voor de aanvraag van een groen label voor het
 gebouw. Het certificaat bevat het aantal vierkante meters gerecyclede plafondpaneel voor het project. Dit is één van de criteria die bijdraagt aan een gunstige duurzaamheidsscore voor bijvoorbeeld uw LEED of BREEAM certificaat.

GERELATEERDE DOSSIERS