Doorzoek volledige site
27 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Nieuwste KeyMember Editie Archicad 20 biedt frisse kijk op BIM

KUBUS lanceert in samenwerking met GRAPHISOFT® de nieuwste, Nederlandstalige versie van haar toonaangevende BIM software. Tegelijk met de komst van ARCHICAD 20 wordt de nieuwste KeyMember Editie uitgebracht. Deze aanvulling richt zich op zowel Belgische als Nederlandse gebruikers en bevat een aantal belangrijke functionele verbeteringen.

“Als architect wil je tijd over hebben voor creativiteit, ontwerpen en modelleren. Dankzij de KeyMember Editie BE met zijn voorbereide Views, Layouts en Publicatiesets kan de beschikbare tijd optimaal ingezet worden”, aldus Laura Vanderhoven, productspecialist bij KUBUS.

 

Nieuw in ARCHICAD 20

De geheel vernieuwde grafische gebruikersinterface, de nieuwe grafische Favorieten en nieuwe functies als de Graphic Override en de Property Manager maken ARCHICAD 20 de meest moderne BIM applicatie op de markt.

Met de nieuwe Graphic Overrides kunnen objecten op basis van hun eigenschappen naar wens worden weergegeven. Bijvoorbeeld aparte kleuren per brandwerendheidsklasse voor een snelle controle van ingestelde eigenschappen. Ook zijn speciale visualisaties mogelijk zoals maquette- of karton-weergave. Deze functie maakt de communicatie, coördinatie en model checking direct in ARCHICAD veel efficiënter.

 

Nieuw in ARCHICAD 20 KeyMember Editie

De ARCHICAD 20 KeyMember Editie geeft een totale voorbereiding voor een project in de bouw. Vanaf het ontwerp tot en met oplevering zijn er toevoegingen gedaan voor efficiënt modelleren en een optimaal BIM-model.

Informatie is het meest waardevolle deel van BIM. In ARCHICAD 20 kunnen naast de Building Materials ook de objecten voorzien worden van VMSW informatie door de nieuwe ARCHICAD properties. Met Graphic Overrides van de elementen kan er visueel heel efficiënt gecontroleerd worden of het model de nodige informatie bevat om een correcte meetstaat te exporteren.

Excel bestanden zijn in te lezen om het BIM model te verrijken met informatie van derden. De meetstaten in de KeyMember Editie kunnen gepersonaliseerd worden en geëxporteerd als Excel bestand. Deze export kan worden ingelezen in externe programma’s zoals Archisoft, waarmee KUBUS een samenwerking is gestart. Archisoft biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met de voorziene Schedules uit de KeyMember editie een lastenboek te genereren.

Om correct te communiceren met gemeenten voor de digitale bouwaanvraag moeten de ingediende bestanden voldoen aan een aantal voorwaarden. De KeyMember template is hiervoor voorzien van specifiek aangepaste Views en Layouts. Ook is er een Publicatieset voorbereid die alle documentatie op een gestructureerde wijze omzet naar de gewenste output.

GERELATEERDE DOSSIERS