Doorzoek volledige site
28 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

SIKA plaatst comfortabele vloer- en trapbekleding in Memoriaal Waterloo 1815

Aan de voet van de heuvel met de Leeuw van Waterloo, neemt het Memoriaal 1815 de bezoeker terug naar de tijd naar het slagveld van Waterloo. Het ondergrondse memoriaal geeft een weids zicht op de heuvel en het panorama. SIKA werd aangezocht om een comfortabele vloerbekleding te voorzien, met speciale aandacht voor de trap die naar een grote expositiezaal leidt waar het verhaal van Waterloo verteld wordt.

Voor de nieuwe coating viel de keuze op het Sika ComfortFloor® Systeem. Deze vloercoating zorgt voor een slijtbestendige, onderhoudsvriendelijke, geluiddempende en comfortabele vloer die daarenboven ook een moderne uitstraling heeft.

 

Slijtbestendig en makkelijk te reinigen

Sika ComfortFloor® is de oplossing die voldoet aan al deze essentiële kenmerken. Na het schuren en stofzuigen van de nieuwe deklaag wordt met Sikafloor®-156 een schraaplaag op basis van een oplosmiddelvrije epoxyhars aangebracht. Hierbovenop wordt de erg elastische bekleding Sikafloor®-330 gegoten, een polyurethaanhars met een laag VOS-gehalte. Na een volledige uitharding wordt het geheel gecoat met Sikafloor®-305 W, een watergedragen, gekleurde afwerkingslaag. Zo wordt niet enkel een glad en mat resultaat bereikt, maar is de vloer ook slijtbestendig en gemakkelijk te reinigen.