Doorzoek volledige site
28 september 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Douche-ervaring op maat van elke gebruiker met GROHE SmartControl

GROHE stelt een uniek GROHE Rainshower-systeem met een innovatieve SmartControl drukknoptechnologie voor. Alle douchefuncties personaliseren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Men kan het sproeipatroon selecteren en starten door op één van de knoppen op het wand gemonteerde frame te drukken en aan de knop draaien om het watervolume te personaliseren. De drukknoptechnologie is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk dat zelfs kinderen ze intuïtief kunnen gebruiken. Hierdoor levert GROHE SmartControl een douche-ervaring voor elk lid van het gezin.

GROHE SmartControl tilt het idee van comfortabel douchen op een hoger niveau. De nieuw ontworpen drukknop integreert zowel de AAN-UIT-functie als de volumeregeling. Om de douche te starten, hoeft men enkel op de knop met het intuïtieve symbool van het sproeipatroon voor de hoofddouche of de handdouche te drukken. Met de kartelranden van de drukknoppen kan de doorstroomhoeveelheid nauwkeurig worden ingesteld, zelfs met natte handen, door ze eenvoudigweg naar links of rechts te draaien.

 

De thermostaat ondersteunt comfortabele voorinstelling van de temperatuur

Met de metalen thermostaatgreep kan de temperatuur van het water op comfortabele wijze vooraf worden ingesteld. De thermostaat heeft ook een SafeStop-knop die de temperatuur beperkt tot een maximum van 38 graden; om voorbij dit punt te gaan, moet de gebruiker bewust op de opheffingsknop drukken. De GROHE TurboStat-technologie zorgt ervoor dat de gekozen temperatuur binnen een fractie van een seconde wordt bereikt en betrouwbaar wordt gehandhaafd totdat de gebruiker ervoor kiest om ze te wijzigen. De technologie gaat zelfs zo ver dat het systeem beschikt over een geheugenfunctie die de gekozen voorkeuren onthoudt. Bovendien voorkomt de GROHE CoolTouch-technologie dat het oppervlak opwarmt, waardoor het risico op brandwonden wegvalt.

De vloeiend afgeronde en resoluut moderne vorm van het frame van het douchesysteem staat elegant in elke douche. De robuuste, vlak met de wand gemonteerde behuizing combineert een futuristische look met speelse interactie. Het vlakke oppervlak wordt bedekt door een rekje van veiligheidsglas om shampoo, douchegel en andere lichaamsverzorgingsproducten op te plaatsen.

 

Een nieuwe dimensie van comfortabel douchen

GROHE SmartControl is verkrijgbaar als onderdeel van een GROHE Rainshower-systeem met een innovatieve hoofddouche en een handdoucheset. De ruitvormige GROHE Rainshower 360- hoofddouche weerspiegelt de elegante lijnen van het frame. Deze douche meet een indrukwekkende 360 bij 220 mm en maakt gebruik van een hoogwaardige metalen douchebasis om een brede en uniek zachte GROHE Rain O2- of Rain-straal te produceren. De keuze tussen 2

de twee patronen wordt gemaakt bij de installatie al naargelang de gebruikers de voorkeur geven aan een straal met of zonder luchtbellen.

Daarnaast biedt de hoofddouche de ontspannende TrioMassage-straal, een combinatie van twee krachtige massagestralen met de dynamisch "ademende" GROHE Bokoma Spray™. Met de gebruiksvriendelijke drukknoppen die op het frame van het douchesysteem geplaatst zijn, kan men gemakkelijk de favoriete hoofddouchestraal, regendouche of massage kiezen, of overschakelen naar de GROHE Power & Soul-handdouche. Die zit in een verstelbare houder die op de gewenste plaats op de wand wordt gemonteerd. De handdouche voegt nog meer variatie toe aan de douche-ervaring door ook de keuze te bieden tussen de GROHE Rain O2- of Rain-straal. Deze kunnen worden geselecteerd door op de douchekop op de respectieve knoppen te drukken.

 

Inbouwinstallatie als optionele oplossing

Als alternatief voor opbouwmontage kan de hoofddouche ook rechtstreeks op de wand worden gemonteerd en worden gecombineerd met een handdoucheset. Deze oplossing kan worden uitgevoerd met behulp van onopvallende waterarmaturen zoals de Grohtherm 3000 Cosmopolitan-inbouwthermostaat met omstelling. Welke installatie-optie ook wordt gekozen, men kan altijd rekenen op een ongeëvenaarde douche-ervaring.

GROHE SmartControl is gebaseerd op een technologie die is ontwikkeld dankzij uitgebreide kennisoverdracht binnen de LIXIL Water Technology Group. Deze technologie werd verder geoptimaliseerd voor GROHE en zorgt nu voor de vlotte bediening en onberispelijke werking die consumenten terecht kunnen verwachten van een nieuw douchebedieningssysteem dat de prestigieuze naam van GROHE draagt.

GERELATEERDE DOSSIERS