Doorzoek volledige site
03 oktober 2016

Een privépark op het dak van een parkeergarage in hartje Brussel

Illustratie | IBIC
Illustratie | IBIC

Het gerenoveerde appartementsgebouw Livingstone 1 in Brussel is een realisatie van architectenbureau ARCHI2000 en Cordeel. De bouwheer verkoos een ondergrondse parkeergarage voor bewoners en werknemers. De ideale kans voor de aanleg van een prachtige daktuin op een parkeerdak door IBIC. Zo kunnen omwonenden en omliggende kantoren genieten van een privaat stukje groen midden in de stad. 

Uniek motief en waterpartij

Groendakspecialist IBIC uit Aartselaar gebruikte zijn technische kennis en expertise om een parkgevoel te creëren bovenop de ondergrondse parkeergarage. De omheinde daktuin is voorzien van verharding en is afgewerkt met natuurlijk groen door een mengeling van siergrassen en sierperen. De complexe aanleg van het intensief groendak vroeg secuur werk van de groendakspecialist.

 

Van daktuin naar oase van rust

Het zicht op groen in de drukke stad, de beplanting in de hoogte en de aangelegde banken zorgen voor de leuke sfeer in de privétuin. Dankzij IBIC kunnen de bewoners genieten van een gemeenschappelijke ruimte waar de drukke stad plaatsmaakt voor een rustige natuurlijke omgeving.

GERELATEERDE DOSSIERS