Doorzoek volledige site
17 oktober 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Legrand lanceert nieuwe LCS² voorgemonteerde glasvezeloplossingen

Bij het aanleggen van een data-installatie moet beslist worden of de verticale bekabeling in het gebouw, of de bekabeling tussen twee gebouwen, in koper of glasvezel wordt aangelegd. Naast snelheid heeft glasvezelbekabeling nog verschillende andere voordelen ten opzichte van koperverbindingen. De compactheid van de kabels, waardoor de doorvoeren in muur en plafond kleiner zijn, is daar één van.
Legrand biedt meerdere oplossingen om een glasvezelverbinding tot stand te brengen.
 

De glasvezel prefab oplossingen worden voor de gebruiker speciaal op maat gemaakt. Dit assortiment is ondertussen uitgebreid, onder andere met MPT-connectoren. Een glasvezelkabel van hoge kwaliteit, in de juiste lengte en met het gewenste type connectoren, kan vooraf gemonteerd binnen zes werkdagen bij de gebruiker geleverd worden. Voor verzending wordt de glasvezelkabel doorgemeten, het meetrapport wordt meegeleverd. Zelf meten of de glasvezelconnectoren goed gemonteerd zijn, is dus niet nodig.


Standaard prefab oplossingen

Een andere optie om een glasvezelverbinding tot stand te brengen, is een standaard prefab oplossing. Legrand heeft een nieuw assortiment standaard LCS² glasvezelkabels die in de fabriek afgemonteerd zijn. Ze worden gebruikt om verbindingen te maken tussen twee serverkasten. Zo zijn er de ‘Fan-out – Fan-out’ microkabels OM3 en OS2, met twaalf glasvezels en zes LC Duplex connectoren. De lengte varieert van tien tot vijftig meter. Deze kabels zijn ook verkrijgbaar met 24 glasvezels.  Aangezien steeds meer gebruik gemaakt wordt van MTP-connectoren, zijn ook een aantal glasvezelkabels met deze connectoren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld: de MTP-MTP microkabel OM3 en OS1/OS2 met twaalf glasvezels. Ook hier varieert de lengte van tien tot vijftig meter.

Voor verbindingen tussen gebouwen of in een gebouw, biedt Legrand een assortiment OM3, OM4 en OS2 kabels van honderd, tweehonderd en driehonderd meter. Dit geleverd met MTP, met LC- of zonder connectoren