Doorzoek volledige site
05 oktober 2016

Een eindeloze glimlach in kruislaaghout

Illustratie | London Design Festival
Illustratie | London Design Festival
Illustratie | London Design Festival
Illustratie | London Design Festival

De American Hardwood Export Council, Alison Brooks Architects, Arup, Merk en het London Design Festival werkten samen aan een installatie in kruislaaghout: The Smile.

De installatie was te bewonderen op het London Design Festival, is van Amerikaans tulpenboomhout en kan vanbinnen worden bekeken. Het Londen Design Festival heeft al eerder samengewerkt met de AHEC aan creatieve projecten, zoals de Timber Wave, Endless Stair en The Wish List.  

 

Eerste megabuis in hout

Het concept van Alison Brooks is 3,5 meter hoog en 36 meter lang. De rechthoekige buis is de eerste megabuis ooit die gemaakt is in hout. De naam, The Smile, verwijst naar de vorm van de buis die op slechts één punt de grond raakt. De uitkragingen, beschutte buitenruimtes, zweven boven de grond. De twee buiseinden zijn open en hebben een balkon dat uitzicht geeft op het landschap.

 

The Smile

‘s Avonds projecteerden deze openingen van The Smile licht om een eindeloze glimlach te creëren. De gebogen vloer, het gebogen plafond en de gebogen wanden in kruislaaghout creëren een dynamische en ongebruikelijke binnenruimte, die het midden houdt tussen een avontuurlijke speeltuin, een brug en een duikplank. In de installatie zit 80 kubieke meter hout voor een buis van 180 vierkante meter. 

GERELATEERDE DOSSIERS