Doorzoek volledige site
05 oktober 2016

Nieuwe wind bij ELD

In een maatschappij die continu verandert, komt het erop aan mee te evolueren. Dat hebben ze bij eld goed begrepen. Het bureau profileert zich meer dan ooit als een groep van algemeen sturende, technisch coördinerende en uitvoerende architecten, ingenieurs en projectmanagers die deskundige en solide ondersteuning bieden. Dit eld wordt voortaan geleid door Bart Anthonissen, Luc De Graef en Filip Declercq.

Zo’n 60 jaar geleden richtte architect­ Walter Bresseleers het kantoor op. Al snel was het betrokken bij uitdagende projecten, onder andere de eerste torens in Brussel. "Naast ontwerpvaardigheden ontwikkelden we ook steeds meer technische skills. We groeiden in de jaren 80 uit tot het eerste multidisciplinair architecten- en ingenieurskantoor in België", klinkt het. 

 

Architectuur wordt meer dan ooit teamwork

"Al vele jaren realiseren we niet alleen eigen ontwerpen, maar werken we ook samen met andere projectpartners en collega-architecten. Niet louter in de hoedanigheid van architect, maar vooral als een Europees, onafhankelijk multidisciplinair bureau van architecten, ingenieurs, consultants, technische experts, projectmanagers en kostenbeheerders. Het lukt ons bijzonder goed om samen te werken met gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland - zoals onder meer David Chipperfield, Diener & Diener, Rapp+Rapp, Stéphane Beel, Wiel Arets, schmidt hammer lassen, enz", vervolgt het bureau. 

        

Een duidelijke keuze voor de toekomst

Architectuurprojecten worden steeds complexer. De techniciteit van de dossiers neemt toe. Met de door eld ontwikkelde knowhow en werkmethodes ziet het bureau kansen om zowel kleine als grote teams bij te staan in uitdagende projecten. "Zo zetten we het traject van technische professionalisering continu verder. We hebben ook een reputatie opgebouwd op het vlak van projectmanagement en budgetcontrole, twee cruciale aandachtspunten voor bouwheren. Daarom hebben we bij eld een duidelijke keuze gemaakt: we profileren ons meer dan ooit als algemeen sturende, technisch coördinerende en uitvoerende architecten, ingenieurs en projectmanagers die deskundige en solide ondersteuning bieden."

 

Geen revolutie, maar een perfecte evolutie

Op onze vernieuwde website prijken ons nieuw logo en onze nieuwe baseline - a collective way of thinking. Dit eld wordt voortaan geleid door Bart Anthonissen, Luc De Graef en Filip Declercq. De drie andere partners - Philip Verplancke, Stefaan Wasiak en Marc Van Doninck – geven de fakkel door aan de nieuwe generatie die klaarstaat in de coulissen. Zoals we nu al bijna 60 jaar doen bij eld, bouwen we met veel dynamiek en veerkracht de toekomst verder uit, gefocust op continuïteit en constante verbetering.