Doorzoek volledige site
12 oktober 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Schreder draagt bij aan stadsvernieuwing oude "Papeteries de Genval"

De voormalige industriële site ‘Papeteries de Genval’ in Rixensart werd hersteld om een nieuwe gemengde wijk te ontwikkelen bestaande uit woningen, winkels en diensten voor ouderen. Schreder leverde een duurzame en efficiënte verlichtingsoplossing in perfecte harmonie met de filosofie van deze nieuwe wijk.

Het concept van deze nieuwe stedelijke ruimte is gearticuleerd rondom vier assen: kwaliteit, gezelligheid, intergenerationele uitwisselingen en milieu.
Elk constructie-element van dit project, logies, publieke ruimten, … werd gerealiseerd met respect voor deze criteria. De site is georganiseerd rond een openbaar plein langs de rivier ‘Lasne’, die de ruimte structuur geeft en uitwisselingen bevordert.

Vanwege het lage energieverbruik en CO2 – uitstoot, lag het voor de hand om voor deze nieuwe wijk led-technologie te kiezen. Bovendien geeft het witte licht van de leds, een perfect visueel comfort en een gevoel van welzijn voor de bewoners.

 

Eigentijds en stijlvolle armaturen

Om zich te integreren in de moderne architectuur van de site, wensten de verantwoordelijken eigentijdse en stijlvolle lichtarmaturen. Zij werden verleid door de kwalitatieve afwerking, eigentijds design en de hoge fotometrische prestatie van de Piano om de parkings, wegen en de winkelstraat te verlichten.

 

Architectuur

De ModulLum, een ideaal verlichtingsinstrument gebruikt door stedenbouwkundigen om de esthetische samenhang van de openbare ruimte te versterken, werd gekozen om de promenade langsheen de ‘Lasne’ te verlichten. Deze lichtkolom met verfijnde esthetiek, laat toe het aantal masten te beperken en er stadsmeubilair discreet en harmonieus te organiseren.

Om de trottoirs te verlichten en zo het comfort en de veiligheid van de voetgangers te verzekeren, werd de Sculpline op de gevel onder de luifels aangebracht. Er wordt dus optimaal gebruikgemaakt van de architectuur van de gebouwen.

GERELATEERDE DOSSIERS