Doorzoek volledige site
13 oktober 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Met Unix en Futura biedt Belisol een raamoplossing voor elk budget

Futura
Unix

Belisol zet twee tegengestelde gamma’s in de kijker: het budgetvriendelijke instapgamma Unix en de toplijn Futura. Deze reeks is alvast een schot in de roos en goed op weg om het nieuwe paradepaardje op de pvc-markt te worden. Bestuurder Patricia Alen en ingenieur Stijn Gilliams geven tekst en uitleg.

Patricia Alen: “Onze twee nieuwe gamma’s zijn er gekomen vanuit het besef dat ons pvc-productgamma geïnnoveerd en geoptimaliseerd kon worden. Als marktleider kunnen we bogen op een ruime ervaring. Klanten die onze toonzalen bezoeken, willen uiteraard allemaal goede en mooie ramen. Ze moeten perfect openen en sluiten in alle standen. De klanten verlangen daarnaast ook dat hun nieuwe ramen prima isoleren en dat ze probleemloos te onderhouden zijn, zodat ze er tientallen jaren plezier van hebben.”

 

Unix, kwaliteit binnen het budget

Patricia: “Ons Unix gamma is ontwikkeld als kwalitatief instapgamma. Dit gamma beantwoordt aan de behoeften van veel van ons cliënteel voor kunststoframen en -deuren. Hierbij denken we vooral aan jonge koppels die bouwen of verbouwen of aan mensen met een tweede verblijfplaats of investeringsprojecten. 

 

Normen

Stijn Gilliams: “Al onze ramen en deuren hebben een meerpuntssluiting en zeer goede isolatiewaarden. Ook wat de plaatsing door onze Belisolteams betreft, hebben we onze normen en daar gaan we niet onder. Alle ramen en deuren – ongeacht uit welke gamma ze komen – worden op dezelfde wijze geplaatst met voldoende bevestigingsankers en vakkundig afgeregeld voor een optimale functionaliteit. Al onze producten hebben dezelfde garantievoorwaarden: 10 jaar op wind- en waterdichtheid, kleur, dubbele beglazing en montage.”

 

Futura, voor de klant die iets meer verlangt

Aan de andere kant is er de klant die net iets meer verlangt van zijn ramen en deuren, iemand die bijvoorbeeld superslanke profielen als kers op de taart van zijn strakke woning zoekt. Ook klanten die op zoek zijn naar de scherpste isolatiewaarden, vinden hun gading bij Futura.

Patricia: “De Futura lijn in pvc met de look van aluminium is speciaal op ons verzoek ontwikkeld en is dan ook enkel en alleen bij Belisol te verkrijgen. De ontwikkeling ervan liep ongeveer over 2 jaar. Nadat we onze eisen kenbaar maakten aan de profiel-extrudeur, hebben we zijn voorstellen verder verfijnd, om te komen tot deze superslanke en superisolerende ramen.”

 

Slank en superisolerend

Patricia: “Daar waar pvc ramen traditioneel gezien iets logger uitvallen – op beurzen zien we dat de Duitse pvc profielen altijd dikker worden – wenst de Belg een zo slank mogelijk profiel met bovendien een prima isolatiescore. Dat was meteen onze uitdaging: slanke en toch optimaal isolerende profielen maken. Als je ziet dat de centrale middenstijl van de Futura ramen slechts 12,6 cm breed is, mogen we best tevreden zijn: minder profiel, meer daglicht en uitzicht.”

Stijn: “Slank en tegelijk sterk isolerend, om dat doel te bereiken, versterkten we de profielen met strips in glasvezel. Die isoleren een pak beter dan staalversterkte profielen, ze zijn lichter en nemen minder plaats in. Zo komen we tot een indrukwekkende isolatiewaarde van de profielen: Uf 1.2.”

 

Net als aluminium

Stijn: “We wilden ook iets doen om de typische rondere hoeken van pvc een pak hoekiger te krijgen en ook dat is mooi gelukt, al was het geen makkelijke klus om zulke profielen te vervaardigen. Een ander aspect dat Futura zo mooi strak maakt, is het feit dat de kader en de vleugel in hetzelfde vlak liggen, net zoals dat bij aluminium ramen het geval is. Met Futura kies je voor zeer degelijke pvc ramen die eruitzien als aluminium: strak, vlak, slank. Van op een afstand is het verschil nauwelijks te merken. En dat terwijl hun prijs aanzienlijk lager is én ze beter isoleren dan aluminium ramen. Voor wie houdt van een landelijke look, zijn er nog de twee andere vleugels: Prestige en Luna. Zij hebben een meer charmante uitstraling.”

 

Veertien kleuren

Wil je driedubbel glas? Wil je verdoken beslag voor een extra strakke look waarbij enkel de raamkruk opvalt? Dat kan, kies gewoon de Futura ramen op maat om er vele jaren van te genieten. Voor de kleur heb je, net zoals bij Unix, keuze uit 15 kleuren voor de buitenkant: waaronder het zachte papyruswit, zwartbruin, kiezel-, zijde- en betongrijs. Voor de binnenkant kies je dezelfde kleur als aan de buitenzijde. Wit glad, wit met structuur of crème met structuur behoren ook tot de standaardkleuren in de Futura-reeks.

 

Zwart pvc

Patricia: “Weinig raamleveranciers durven het aan om zwarte pvc ramen aan te bieden. Omdat klanten met een hedendaagse woning graag voor zwarte ramen gaan, zochten en vonden we zwarte folie met een bijzondere technologie. Het vervormt niet en laat het raam niet excessief opwarmen. Uiteraard geven we hier ook de standaard Belisol garantie op.”