Doorzoek volledige site
02 november 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Vernieuwend woonproject The Horizon ingehuldigd

Alles verandert in de moderne wereld. Onze manier van werken, reizen, shoppen, ontspannen... en onze manier van wonen. The Horizon is een vernieuwend vastgoedproject omdat het voor het eerst huurappartementen combineert met gemeenschappelijke ruimtes. Dit oude kantoorgebouw werd door Home Invest Belgium omgevormd tot een nieuw woonproject. Architectenbureaus Art & Build Architect en Studio Farris sloegen daarvoor de handen in elkaar. 

In The Horizon wordt dertig procent van de totale bovengrondse oppervlakte van het gebouw als gemeenschappelijke ruimte aan de huurder aangeboden, als uitbreiding van hun eigen privéruimte. Op deze manier kan de private ruimte en dus de huurprijs worden beperkt en vervangen door ruimtes met een veel hogere kwaliteit. In de gemeenschappelijke delen van het gebouw wordt elke vierkante meter een stuk beter en efficiënter benut.

 

Delen is de boodschap

The Horizon stapt af van het klassieke woonconcept. De traditionele dure twee- of drieslaapkamerappartementen (waarvan er in de onmiddellijke omgeving al een erg groot aanbod is) worden vermeden. Er is dus geen tweede of derde slaapkamer meer die in veel gevallen toch niet gebruikt wordt of die enkele als gastenkamer dient. Deze wordt vervangen door gastenkamers op elke verdieping die per nacht tegen een kostprijs voor de schoonmaak kunnen worden gereserveerd.

De wasruimte aansluitend op de skylounge kan tegen een bepaalde kostprijs worden gebruikt. Hierdoor moeten de huurders geen eigen wasmachine kopen en kunnen ze toch in huis zelf hun was doen.

 

Burelen en vergaderruimtes

Berging in de kelder en/of in het appartement is apart voorzien. Een gemeenschappelijke bureauruimte op het gelijkvloers met professionele printapparatuur wordt tegen een kostprijs ter beschikking gesteld van de bewoners. Ook een vergaderruimte met beamer kan worden gereserveerd.

 

Ontspanning en cultuur

Skylounge met keuken, leefruimte en biljarttafel kunnen vrij gebruikt worden maar reservatie is ook mogelijk. Deze ruimtes zijn een uitbreiding van de eigen privéruimte. Kleine feestjes waarvoor het eigen appartement net te klein is, kunnen worden georganiseerd, met of zonder traiteur. Men kan er ook simpelweg een boek lezen met een koffie en genieten van het zicht over de skyline van de omgeving. 

Het 360 graden dakterras is vrij toegankelijk voor alle bewoners, als uitbreiding van hun eigen privé terrasruimte die in vele gevallen op één van de vier windrichtingen georiënteerd is. 

Er zijn muziekrepetitielokalen met een vleugelpiano, een perfecte akoestiek en goede geluidsisolatie. De cinemaruimte met een professionele geluidsinstallatie kan men reserveren of vrij gebruiken om met vrienden of familie voetbal of een film te kijken.

In de fitnessruimte met zicht over Brussel (en met zelf-energievoorzienende fitnesstoestellen) kunnen de bewoners gratis in vorm blijven zonder de auto of een fitnessabonnement te moeten gebruiken. Voor de kinderen is er dan weer een speelruimte met een ballenbad.