Doorzoek volledige site
08 november 2016

Staalbouwwedstrijd 2016: de genomineerden

Volgende week is het zover, dan kennen we de winnaars van de Staalbouwwedstrijd 2016. Er namen 130 projecten deel en er werden over de 6 categoriëen 29 projecten genomineerd. Bovendien werden voor de Prijs 'Voorgelakt staal' 6 projecten genomineerd, van de 33 projecten die in aanmerking kwamen. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd beurtelings in België en in Luxemburg en is aan zijn zeventiende editie toe.

De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2016 staat open voor bouwprojecten op Belgische bodem die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden (uitgezonderd categorie E - internationale projecten) tussen juni 2014 en eind mei 2016.

 

Bijzondere editie: publieksprijs en prijs voorgelakt staal

Voor de editie 2016 wordt een extra prijs toegekend aan het project waarbij - op een correcte, innovatieve, esthetisch,… wijze - voorgelakt staal werd toegepast. De prijs wordt toegekend over alle categorieën heen. Ook krijgen de deelnemers aan de Staalbouwdag 2016 de mogelijkheid een publieksprijs toe te kennen. De prijs wordt eveneens toegekend over alle categorieën heen.

 

Jury

De jury - onder voorzitterschap van Willem Jan Neutelings - is als volgt samengesteld :

  • Willem Jan Neutelings, Partner, Neutelings Riedijk Architects  - Jury-voorzitter
  • Henk Heirbaut, Senior Project manager, Comm. V REDEVCO RETAIL BELGIUM SCS | REAL ESTATE INVESTMENT & DEVELOPMENT
  • Thierry Decuypere, Architecte associé, bureau Vers plus de bien être
  • Arch. Kati Lamens, Voorzitter, NAV - de Vlaamse Architectenorganisatie
  • Frederic Delcuve, Unit Manager, CRM group
  • Barbara Rossi, KU Leuven
  • Lieven Van den Bogaerd, Journalist, Bouwkroniek

 

Raadpleeg de genomineerde projecten per categorie >>

 

Op dinsdag 15 november 2016 vindt in De Montil in Affligem Staalbouwdag 2016 plaats. Op dit evenement georganiseerd door Infosteel worden meer dan 500 professionelen en beslissers uit de bouwwereld verwacht. U kan er de StaalbouwExpo bezoeken en lezingen bijwonen. Ook worde de laureaten van de Staalbouwwedstrijd bekendgemaakt. Toegang is gratis na inschrijving.